Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021

Δημήτρης Κυρτέγος - Έχει κουράσει, ψυχολογικά έχουμε φτάσει στα όριά μας

 

Δέκα ποδοσφαιριστές της Εθνικής Ερασιτεχνικής Κατηγορίας μοιράζονται σκέψεις και συναισθήματα από την πολύμηνη απραξία, σε μία πρωτόγνωρη και συγχρόνως προβληματική περίοδο…

Κάθε κοινός νους μπορεί να αντιληφθεί ότι η αποχή από τη δράση συνιστά για τους αθλητές μία εντελώς προβληματική πραγματικότητα. Εν προκειμένω, η αποχή από τους αγωνιστικούς χώρους είναι για τους ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές μια εξαιρετικά επώδυνη κατάσταση.

Εκεί έχουν τη δυνατότητα να διατηρούν το σώμα τους σε καλή κατάσταση, το πνεύμα τους σε εγρήγορση, την ψυχή τους σε ισορροπία, αλλά σε αρκετές περιπτώσεις και να φροντίζουν για την ενίσχυση του εισοδήματός τους. Η οικογένεια της Γ’ Εθνικής είναι από εκείνες που έχουν πληγεί καίρια από το ξέσπασμα της πανδημίας.

Η «ΩΡΑ των σπορ» ήρθε σε επικοινωνία με δέκα ποδοσφαιριστές, έναν από κάθε όμιλο και με πολλά χιλιόμετρα στην κατηγορία, οι οποίοι χρωμάτισαν με δικά τους λόγια τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν εξαιτίας αυτής της πολύμηνης απραξίας.

Οι Δημήτρης Γαϊδαρτζής, Νίκος Τζημογιάννης, Δημήτρης Κυρτέγος, Βαγγέλης Ντελέκος, Δημήτρης Βέρμπης, Δημήτρης Κωνσταντίνου, Νίκος Λυμπερόπουλος, Κώστας Κρητικός, Βασίλης Μπούνας και Τάσος Τριανταφύλλου μοιράζονται σκέψεις και συναισθήματα, σε ισάριθμες, εκ βαθέων εξομολογήσεις.

Ας δούμε λοιπόν τι είπε ο Δημήτρης Κυρτέγος (ΑΕ Καρίτσας) που μίλησε εκπροσωπώντας τους ποδοσφαιριστές του 3ου ομίλου:


«Η ατομική προπόνηση καλύπτει ελάχιστα τον ποδοσφαιριστή. Άλλο πράγμα είναι η ομαδική προπόνηση και άλλο να είσαι μόνος στο γήπεδο και να… τρέχεις γύρω γύρω. Εκτός των άλλων, είναι και πολύ βαρετό! Δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση. Έχει κουράσει.

Έχουμε χάσει την επαφή με την μπάλα. Το διάστημα της απραξίας είναι μεγαλύτερο, πλέον, και από εκείνο του καλοκαιριού, προτού ξεκινήσει η προετοιμασία. Ψυχολογικά έχουμε φτάσει στα όριά μας. Είναι πολύ δύσκολο να το διαχειριστούμε, ακόμα κι εμείς, που στη δική μας ομάδα τα πράγματα είναι πολύ καλά. Ας βγει μια απόφαση, γιατί αυτή η αναμονή είναι… μαρτύριο.

Να ξέρει ο καθένας μας τι θα κάνει. Ας μας πουν κάτι! Όσον αφορά το οικονομικό κομμάτι, κάποιοι ποδοσφαιριστές ζουν από αυτό. Στην ομάδα, βρισκόμαστε καθημερινά σε επικοινωνία με τους προπονητές. Μας στέλνουν τα προγράμματα, τα εκτελούμε και, γενικώς, υπάρχει μία διαδικασία επαγγελματική. 

Η διοίκηση είναι δίπλα μας, είμαστε πληρωμένοι, ακολουθούμε τα προγράμματά μας, αλλά περιμένουμε να ξεκινήσουμε».

του Δημήτρη Θεοδώρου, για την Ώρα των Σπορ

Πηγή: mikriliga.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου