Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2021

Ανοίγουν τα καταστήματα τη Δευτέρα - Σε δύο ώρες τα ψώνια χωρίς μήνυμα στο κατάστημα (εξαίρεση οι "κόκκινες" περιοχές)

 

Ανοίγουν τα καταστήματα σε όλη τη χώρα - Με μέτρα σε «κόκκινες» περιοχές

Το ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης στη Βουλή, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που μετέδωσε νωρίτερα το ethnos.gr

Το άνοιγμα των καταστημάτων σε όλη τη χώρα ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής, εξαιρώντας τις «κόκκινες» περιοχές όπου εφαρμόζονται μέτρα αυστηρού lockdown. Ο ίδιος προανήγγειλε διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων, τα οποία θα ανοίγουν και τις Κυριακές.

Η απόφαση για ανοιχτά καταστήματα ελήφθη από τους ειδικούς. Θα ανοίξουμε το λιανεμπόριο, εκτός από τις "κόκκινες" περιοχές, που θα λειτουργήσουν με click away», ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως άλλωστε είχε μεταδώσει νωρίτερα το ethnos.gr, το άνοιγμα της αγοράς θα γίνει από την Δευτέρα 18 Ιανουαρίου χωρίς προπαραγγελίες με τη μορφή click away ή προκαθορισμένο ραντεβού με το click in shop και αποκλειστικά βάσει της τήρησης των ορίων ατόμων ανά τετραγωνικό σε κάθε κατάστημα, όπως ακριβώς είχε συμβεί το καλοκαίρι, σύμφωνα με πηγές της αγοράς.

Στόχος είναι να μπορέσει να δώσει μία ανάσα στον κλάδο του λιανεμπορίου, ο οποίος έχει πληγεί βάναυσα από την πανδημία του κορονοϊού. Η απόφαση για επανεκκίνηση του λιανεμπορίου «κλείδωσε» εδώ και μέρες.

Προϋπόθεση για τη φυσική παρουσία πελατών στα καταστήματα είναι βεβαίως η υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας και η τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας. Συγκεκριμένα, βάσει των κανόνων που είχαν ισχύσει και το περασμένο καλοκαίρι σε κάθε κατάστημα θα μπορούν να βρίσκονται ταυτόχρονα έως 4 πελάτες ανά 100 τετραγωνικά μέτρα. Σε πολλά μικρά συνοικιακά καταστήματα, η αναλογία αυτή πρακτικά σημαίνει τη δυνατότητα εισόδου μόνο ενός πελάτη τη φορά. Σε κάθε περίπτωση η τελευταία λέξη ανήκει στους επιδημιολόγους δεδομένου ότι αυτός ο τρόπος θα μπορούσε να αυξήσει και την κινητικότητα των πολιτών.

Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση θέλει πλέον να επανέλθει μια κανονικότητα στην αγορά, καθώς όπως δήλωσε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στη Βουλή το μηνιαίο κόστος από το «λουκέτο» στην αγορά φτάνει τα 3 δισεκατομμύρια.

Πηγή: ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου