Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2021

Σε πλήρη λειτουργία ο μηχανισμός του Δήμου Δίου-Ολύμπου κατά του κύματος κακοκαιρίας

Από χθες το βράδυ ο Δήμος Δίου-Ολύμπου αντιμετώπισε την έλευση της κακοκαιρίας με όλα τα διαθέσιμα μέσα και σε συνεργασία με την Περιφέρεια. Καθ´ όλη τη διάρκεια της νύχτας, μέχρι και τώρα γίνονται διαδοχικές ρίψεις αλατιού, συνολικά 130 τόνων, ενώ ταυτόχρονα, επιχειρεί όλος ο διαθέσιμος στόλος των μηχανημάτων, ώστε να παραμείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι.

Τα σημαντικότερα προβλήματα είχαν οι Κοινότητες Λιτοχώρου, Νέου Παντελεήμονα και Σκοτίνας, όπως και οι παλαιοί ορεινοί οικισμοί. Ενόψει των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που αναμένονται θα γίνει και απόψε το βράδυ ρίψη αλατιού στους δρόμους του Δήμου. 

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία η χιονόπτωση και ο παγετός, αναμένεται να ενταθούν στις πεδινές περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας κατά τη διάρκεια του Σαββάτου. Υπογραμμίζεται ότι παγετός θα επικρατεί όλες τις ημέρες μέχρι την Τρίτη (19-01-2021) κατά τις βραδινές και τις πρωινές ώρες κυρίως στα ηπειρωτικά, ενώ κατά τόπους θα είναι ολικός.

Παρακαλούνται οι δημότες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και οι οδηγοί να διατηρούν χαμηλές ταχύτητες, κάνοντας χρήση, όπου απαιτείται, κατάλληλων αντιολισθητικών αλυσίδων. 

Για οποιαδήποτε βοήθεια μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο του Δήμου 2352350160.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου