Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2021

Ο υπ΄ατμόν Πρόεδρος ΟΠΠΑΠ Δ. Κατερίνης, τα λαμπάκια της ...Ν. Υόρκης και τα ...χρυσά λουκάνικα...

 Το χρονικό ενός προαναγγελθέν ...ξηλώματος 

και η ηρωική έξοδος απο τον ΟΠΠΑΠ

Ποτέ δε μου άρεσαν οι κατινίστικες ιστοριούλες της πολιτικής και πολλές φορές της καθημερινότητας και γι αυτό δεν ασχολήθηκα ποτέ με τους λασπολόγους, (που δυστυχώς είναι πολλοί και ζούν ανάμεσα μας) και τα ...έργα τους.

Μάλιστα έλεγα στον εαυτό μου να είναι στοργικός και επιεικής με όλα αυτά τα μίζερα ανθρωπάκια που ψάχνουν τρόπο να κρύψουν τις δικές τους τραγικές αδυναμίες, σχολιάζοντας και μειώνοντας ανθρώπους που έχουν ποιότητα και γράφουν καθημερινά τη δική τους σημαντική ιστορία. 

Το θέμα με το οποίο όμως θα ασχοληθώ σήμερα, δεν είναι κατινίστικο, είναι σοβαρό με πρωταγωνιστές σοβαρούς ανθρώπους και χρίζει μιας σωστής και ήπιας προσέγγισης. Άλλωστε ζούμε όλοι μας σε μια μικρή πόλη, γνωριζόμαστε μεταξύ μας και θεωρώ ότι δε χρειάζεται να λύνονται τα προβλήματα με αντιπαραθέσεις, λασπολογία και μικρότητες αλλά με διάλογο και επιχειρήματα.

Η επιστολή του Νίκου Τσιαμπέρα, γράφει σε κάποια της σημεία, την μισή αλήθεια, κι αυτό γίνεται πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις μιας και υπάρχει και η άλλη πλευρά του νομίσματος. 

Το έψαξα λοιπόν λίγο το θέμα όπως και όφειλα να το κάνω μιας και διαχειρίζομαι ένα μέσο το οποίο σε πολλές περιπτώσεις διαμορφώνει άποψη και θέλω να είμαι δίκαιος στην τοποθέτηση μου. Και θα είμαι, γιατί προσωπικά ούτε απο τον πρώην πρόεδρο του ΟΠΠΑΠ ευνοήθηκα ποτέ, ούτε απο τον δήμαρχο της πόλης μας. Ούτε έχω την ανάγκη κανενός απο τους δυο κυρίους γιατί έχω τη δουλείτσα μου, την εργασιακή ηρεμία μου και όπως όλοι μας, παλεύω κι εγώ καθημερινά για την αξιοπρεπή επιβίωση.

Σύμφωνα λοιπόν με την έρευνα μου, όλα ξεκίνησαν πέρσι τέτοια εποχή και λίγο πρίν τα Χριστούγεννα όταν ο πρώην πρόεδρος του ΟΠΠΑΠ Δ. Κατερίνης, έλαβε την εντολή να στολίσει τις περιοχές εμβέλειας του δήμου Κατερίνης. Οι μαρτυρίες αναφέρουν ότι όταν ήρθαν τα τιμολόγια, ο δήμαρχος αισθάνθηκε πως στολίστηκε η ...Νέα Υόρκη. Με ότι αυτό συνεπάγεται...

Εκεί ...ράγισε το γυαλί και μάλιστα ο Κουκοδήμος είπε ότι δε θα πληρώσει ένα εκ των τιμολογίων  προμηθευτή, γιατί τα ποσά σύμφωνα με τις εργασίες δεν έβγαιναν με τίποτα. Ήρθε και ένα άλλο τιμολόγιο με κάτι ...χρυσά λουκάνικα απο τον ΟΠΠΑΠ κι εκεί το γυαλί πλέον έσπασε.

Με την έλευση της φετινής εορταστικής περιόδου, ο δήμαρχος "καμένος απο τον χυλό", ανέθεσε στη σύζυγο του Λιάνα Μακρίδου τον φετινό στολισμό. Εκεί "άρχισαν να βαράνε έντονα τα όργανα" με τις γνωστές δημοσιεύσεις στο διαδίκτυο που στόχευαν την κα Μακρίδου, οι οποίες, μετά απο έρευνα του ιδίου του δημάρχου, αποδείχθηκε ότι έβγαιναν εκ των έσω και συγκεκριμένα απο γραφείο του δημαρχείου.

 Υπάρχουν κι άλλες ενότητες οι οποίες δημιούργησαν μέσα στο χρόνο την σημερινή κατάληξη και την "ηρωική έξοδο" που θέλησε να κάνει ο πρώην πρόεδρος του ΟΠΠΑΠ. Δηλαδή με λίγα λόγια κι έτσι όπως δείχνει ρεαλιστικά όλη η ιστορία, ο δήμαρχος άδειασε για συγκεκριμένους λόγους τον παραιτηθέντα πρόεδρο του ΟΠΠΑΠ κι αυτός εκδικητικά, έδωσε τροφή αμφιβόλου προελεύσεως στα ΜΜΕ, με αποκορύφωμα την δημοσίευση της επιστολής παραίτησης, στην οποία αναφέρει όλα αυτά τα οποία (σύμφωνα με μαρτυρίες) διοχέτευε όλο αυτό το διάστημα ανώνυμα στον τύπο.

Να σημειωθεί ότι ο δήμαρχος, σύμφωνα με τη δική του μαρτυρία, έχει κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες όταν στοχοποιήθηκε η σύζυγος του. Απομένει να δούμε τα στοιχεία που θα καταθέσει ο πρώην πρόεδρος του ΟΠΠΑΠ, για να επαληθεύσει τις καταγγελίες τις οποίες διατυπώνει στην επιστολή του.

Αυτή λοιπόν είναι η άλλη όψη του νομίσματος, σύμφωνα πάντα με μαρτυρίες ανθρώπων που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις και εμπλέκονται στο συγκεκριμένο θέμα.

Μπάμπης Πεΐδης

Μέλος ομάδας "ΕΚΚΙΝΗΣΗ"

Αθλητικός Συντάκτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου