Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2021

Αυτόν καταγγέλλει η Σοφία Μπεκατώρου για την σεξουαλική κακοποίηση - Κομματικό στέλεχος της ΝΔ

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Σοφία Μπεκατώρου κατονόμασε στον εισαγγελέα τον Αριστείδη Αδαμόπουλο, ισχυρό παράγοντα της ιστιοπλοΐας εδώ και 30 χρόνια. Αναστέλλεται η κομματική του ιδιότητα, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΝΔ.

Διαστάσεις χιονοστιβάδας λαμβάνουν οι αποκαλύψεις για την κακοποίηση της Σοφίας Μπεκατώρου από παράγοντα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

Στο πλευρό της τάχθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η σύζυγός του Μαρέβα, αρχηγοί πολιτικών κομμάτων όπως η Φώφη Γεννηματά, ο Δημήτρης Κουτσούμπας και ο Γιάνης Βαρουφάκης, αθλητές, επώνυμοι και ανώνυμοι πολίτες, ζητώντας την νομική δίωξη του υπεύθυνου.

Ταυτόχρονα κι άλλες αθλήτριες πήραν θάρρος από τις αποκαλύψεις Μπεκατώρου και αρχίσουν να εμφανίζονται και να καταγγέλλουν ανάλογα περιστατικά, όπως η Μάνια Μπίκοφ και η Ραμπέα Ιατρίδου.

Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες μετά τις καταγγελίες της πρώην Ολυμπιονίκη, με την Σοφία Μπεκατώρου να κατονομάζει στον εισαγγελέα τον υπεύθυνο για τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη όταν ήταν 21 ετών.

Πληροφορίες του "Πρώτου Θέματος" αναφέρουν ότι πρόκειται για τον Αριστείδη Αδαμόπουλο, ισχυρό παράγοντα του συγκεκριμένου αθλήματος εδώ και 30 χρόνια. Ο κ.Αδαμόπουλος βρίσκεται στο διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας από τη δεκαετία του ‘90, ενώ από τον Ιούνιο του 1997 εκτελεί χρέη αντιπροέδρου υπό την προεδρία του Αντώνη Δημητρακόπουλου.

Ο Αριστείδης Αδαμόπουλος εκλέχτηκε το 2018 Α' αντιπρόεδρος και υπεύθυνος τοπικής αυτοδιοίκησης της τοπικής οργάνωσης Νέας Δημοκρατίας Ραφήνας- Πικερμίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι να ολοκληρωθεί η διερεύνηση της υπόθεσης του, η κομματική του ιδιότητα αναστέλλεται.

"Από την πρώτη στιγμή που έγιναν οι συγκεκριμένες επώνυμες καταγγελίες, ο Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γ. Στεργίου αποφάσισε την αναστολή της κομματικής ιδιότητας του κ. Αδαμόπουλου και των δικαιωμάτων που απορρέουν από αυτήν", αναφέρει ανακοίνωση του κόμματος.

Ο κ. Αδαμόπουλος, λίγη ώρα μετά την ανάρτηση της είδησης στο διαδίκτυο, ερωτηθείς από το sports3.gr για το πως προτίθεται να κινηθεί από εδώ και στο εξής απάντησε "Δεν θέλω να πω τίποτα άλλο. Θα μιλήσω πρώτα με το δικηγόρο μου", είπε και μας ζήτησε να μην επιμείνουμε άλλο.

Πηγή: thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου