Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021

ΚΑΤΕΡΙΝΗ - Επίθεση ακροδεξιών στο σπίτι πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

Επίθεση από ομάδα ακροδεξιών στο σπίτι του πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αστέριου Καστόρη χτες βράδυ στην Κατερίνη, καταγγέλλει η Κουμουνδούρου επισημαίνοντας ότι δεν είναι η πρώτη φορά και συνδέοντας την επίθεση με την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών από τον πρώην βουλευτή. Βολές κατά Χρυσοχοΐδη και ΝΔ επειδή δεν έγινε καμία σύλληψη.

Σύμφωνα με το κόμμα της αξιωματικής δεν είναι η πρώτη φορά που το σπίτι του πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ γίνεται στόχος επίθεσης από ομάδες ακροδεξιών στη Βόρεια Ελλάδα και συνδέεται με την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την προηγούμενη κυβέρνησης της οποίας βουλευτής υπήρξε ο Αστέριος Καστόρης.

Στο πλαίσιο αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ επιτίθεται στη ΝΔ και επί της ουσίας της χρεώνει ότι με τη στάση της στο Μακεδονικό καλύπτει πολιτικά τη δράση των ακροδεξιών ομάδων στη Βόρεια Ελλάδα και κατ’ επέκταση τις επιθέσεις κατά στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ζητάμε άμεσα από τη Νέα Δημοκρατία να κάνει κάτι που δεν έκανε πριν από δύο χρόνια ως αντιπολίτευση: να καταδικάσει ευθέως τις επιθέσεις εναντίον στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που στήριξαν τη Συμφωνία των Πρεσπών» αναφέρει χαρακτηριστικά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η αστυνομία επιτρέπει την ανεξέλεγκτη δράση των ακροδεξιών ομάδων

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:

«Εχθές το βράδυ τα ξημερώματα, ακριβώς δύο χρόνια μετά την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών από τη Βουλή, ομάδα ακροδεξιών επιτέθηκε ξανά στο σπίτι του Αστέριου Καστόρη στην Κατερίνη.

»Μετά τη φασιστική επίθεση η ελληνική αστυνομία δεν προέβη σε καμία σύλληψη ή προσαγωγή.

»Ο κ. Χρυσοχοϊδης, αφού πρώτα του έφυγε μέσα από τα χέρια ο φυγόδικος της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς με αποτέλεσμα να κυκλοφορεί ακόμα ελεύθερος τρεις μήνες μετά την ιστορική απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης, επιτρέπει σε ομάδες ακροδεξιών να συνεχίζουν να κινούνται ανεξέλεγκτα στη Βόρεια Ελλάδα, να απειλούν και να επιχειρούν να τρομοκρατήσουν δημοκρατικούς πολίτες και πολιτικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που έχουν διατελέσει βουλευτές.

»Ο κ. Χρυσοχοϊδης αντί να εργάζεται για την προάσπιση του κράτους δικαίου και των συνταγματικών ελευθεριών, έχει στο μυαλό του μόνο την πρωτόγνωρη σε όλη την ΕΕ συγκρότηση αστυνομίας πανεπιστημίων.

»Ζητάμε άμεσα από τη Νέα Δημοκρατία να κάνει κάτι που δεν έκανε πριν από δύο χρόνια ως αντιπολίτευση: να καταδικάσει ευθέως τις επιθέσεις εναντίον στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που στήριξαν τη Συμφωνία των Πρεσπών, την οποία, άλλωστε, πλέον στηρίζουν και οι ίδιοι οι βουλευτές και τα στελέχη της».​

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τη φασιστική επίθεση στο σπίτι του πρώην βουλευτή Αστέριου Καστόρη – https://t.co/x7fFZe1uN8 pic.twitter.com/C6qkqLGXLh

— ΣΥΡΙΖΑ (@syriza_gr) January 25, 2021

Πηγή: tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου