Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021

ΚΑΤΕΡΙΝΗ - Χωρίς ρεύμα, νερό και με θέρμανση απο ... κεράκια ο κυρ-Τάσος

Με παρέμβαση του Δήμου Κατερίνης μεταφέρεται σε δομή φιλοξενίας

Σε μια κατάσταση απο αυτές που δε μας κάνει να είμαστε σε καμία περίπτωση υπερήφανοι σαν κοινωνία, γίναμε μάρτυρες σήμερα στην πόλη της Κατερίνης.

Ύστερα απο υπόδειξη της φίλης και αναγνώστριας του pieriasport Ελένης Παπαδοπούλου, επισκεφτήκαμε τον ...χώρο στον οποίο ζεί τα τελευταία χρόνια ο κυρ-Τάσος. Ένας ηλικιωμένος άνθρωπος, ο οποίος βιώνει την καθημερινότητα του μέσα σε συνθήκες που σε καμία περίπτωση δεν λές ανθρώπινες. Η αναγνώστρια μας με τη βοήθεια λίγων ανθρώπων της περιοχής, κατάφερναν να κρατούν τον κυρ-Τάσο στη ζωή, πηγαίνοντας του φαγητό και νερό, απλά για να επιβιώνει...

Χωρίς ρεύμα, με θέρμανση τα ...κεράκια που του έφερναν άνθρωποι της γειτονιάς απο την εκκλησία και χωρίς νερό, σε έναν χώρο που σίγουρα ήθελε φροντίδα και ζεστασιά. Πράγματα που δεν λές "πράγματα" και τα οποία σε καμία περίπτωση δεν διέθετε το "σπίτι" του κυρ-Τάσου. 

Ευτυχώς τα αντανακλαστικά του δήμου Κατερίνης λειτούργησαν άμεσα με το γραφείο της πρόνοιας να κάνει τις απαραίτητες κινήσεις ώστε ο άνθρωπος αυτός να μεταφερθεί σε δομή φιλοξενίας ηλικιωμένων της περιοχής μας. Το αρμόδιο γραφείο του δήμου Κατερίνης είχε κινήσει ήδη τις διαδικασίες και σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, έγιναν οι εξετάσεις και τα τεστ που χρειάζονται ώστε ο ταλαιπωρημένος αυτός άνθρωπος να μεταφερθεί την Δευτέρα στο νέο του "σπίτι". 

Εδώ βέβαια θα πρέπει να αναφερθεί και η θετική στάση της διεύθυνσης της δομής που θα φιλοξενήσει τον κυρ-Τάσο, σε συνεργασία και με παρότρυνση του δήμου Κατερίνης ώστε να ξεπεραστούν όλα τα γραφειοκρατικά και διαδικαστικά θέματα, δίνοντας στέγη σε έναν συνάνθρωπο μας που πραγματικά καθημερινά δοκιμάζεται...

Κλείνοντας θα πρέπει επίσης να αναφέρουμε ότι αυτός ο άνθρωπος είχε την στήριξη της γειτονιάς, οι γείτονες του πήγαιναν φαγητό και νερό και σύμφωνα με μαρτυρίες των ανθρώπων της περιοχής, του είχαν προτείνει να μεταφερθεί σε κάποιο ίδρυμα, χωρίς όμως αυτό να γίνει ποτέ πραγματικότητα.

Για το Pieriasport

Μπάμπης Πεΐδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου