Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021

ΠΡΟΣΟΧΗ - Το κόλπο με την λάθος κατάθεση σε λογαριασμό - Έτσι αποσπούν χρηματικά ποσά οι επιτήδειοι

Μαρτυρία ανθρώπου για τον τρόπο με τον οποίο αποσπούν χρηματικά ποσά οι επιτήδειοι. Ευτυχώς ο συγκεκριμένος κύριος αντέδρασε σωστά αλλά δεν είναι λίγοι αυτοί που την ...πατάνε. ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ λοιπόν γιατί τα κυκλώματα που δρούν στην χώρα μας, ψάχνουν τα επόμενα θύματα τους: 

"Με πήρε κάποιος που ήθελε να αγοράσει 230€ λάδι. Του έδωσα λογαριασμό να μου καταθέσει τα 230. Μετά από λίγο μου έστειλε αποδεικτικό κατάθεσης 2300€. Με πήρε σε πανικό ότι εκανε λάθος και να του επιστρέψω αμέσως τα χρήματα γιατί πρέπει να πληρώσει κάποιες υποχρεώσεις του.

Φυσικά και αρνηθηκα να του τα επιστρέψω αφού δεν είχε μπει τίποτα στο λογαριασμό (θα φαινοταν η κατάθεση μετά από δύο μέρες). Συνέχιζε να με πιέζει να του τα καταθέσω πιο επιθετικά. Του είπα όταν μπουν τα χρήματα στο λογαριασμό μου ευχαρίστως. 

Μετά μου είπε ότι θα πάρει κάποιον γνωστό του από την τράπεζα μου την εθνική να επικοινωνήσει μαζί μου (στις 3 ώρα το μεσημέρι)! Μετά από 10 λεπτά μου ήρθε ως δια μαγείας ένα μήνυμα από την εθνική τράπεζα ότι έγινε κατάθεση στο λογαριασμό μου 2300€. 

Τσέκαρα το λογαριασμό μου κ φυσικά δεν είχε μπει τίποτα. Συνέχισε να τηλεφωνεί και να με πιέζει να του επιστρέψω τα χρήματα. Του είπα ότι ούτε καν έχω 2300 στο λογαριασμό μου και μου είπε να του βάλω ότι έχω ο θεούλης! Στο ενδιάμεσο επικοινώνησα με την ασφάλεια και με καθοδήγησε πως να το χειριστώ... 

Μου έστειλε πλαστό αποδεικτικό κατάθεσης και το πιο τρομακτικό είναι ότι αυτό το κύκλωμα μπορεί και στέλνει μήνυμα στο κινητό με ψεύτικα στοιχεία της τράπεζας που φαίνονται σαν αληθινά..."

Μεγάλη προσοχή.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου