Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021

Εξώδικο αντιδημάρχου Γιάννη Συμεωνίδη στον Τσιαμπέρα για ανυπόστατο δημοσίευμα


ΕΞΩΔΙΚΗ ΟΧΛΗΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ – ΔΗΛΩΣΗ απέστειλε ήδη ο Αντιδήμαρχος της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Κατερίνης Γιάννης Συμεωνίδης κατά του ανεξάρτητου Δημοτικού Συμβούλου Νικ. Τσιαμπέρα.

Αφορμή του εξώδικου στάθηκε  δημοσίευμα του πρώην προέδρου του ΟΠΠΑΠ  στο γραπτό τύπο «για στοχευμένες αναθέσεις σε νεοσύστατες Ι.Κ.Ε. [..….]με έδρα το 1ο χλμ. παλαιάς Εθνικής οδού Κατερίνης Θεσσαλονίκης [….].

Όπως σημειώνει ο κος Συμεωνίδης εξηγώντας τους λόγους  αποστολής του εξωδίκου «[…]

το δημοσίευμά δεν διαθέτει σαφή και θετική διατύπωση, αντιθέτως κινούμενο «δια της πλαγίας οδού» επιχειρεί να δημιουργήσει εντυπώσεις στην κοινή γνώμη, στερούμενο παντελώς ουσιαστικής βασιμότητας και αποδεικτικών στοιχείων, με συνέπεια να σπιλώνει ή έστω να αφήνει σαφείς αιχμές και υπόνοιες για έκνομη δραστηριότητα φυσικών και νομικών προσώπων […] φωτογραφίζετε εμμέσως, στην περίπτωση και εμένα μέσω της αναφοράς «ποιες άλλες εταιρίες εδρεύουν στην ίδια διεύθυνση», εννοώντας το 1ο χλμ. π.ε.ο. Κατερίνης – Θεσσαλονίκης, όπου μεταξύ των άλλων εδρεύει επιχείρηση και δική μου και του αδελφού μου Αναστασίου Συμεωνίδη, ενόψει και της ιδιότητάς μου ως Αντιδημάρχου της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Κατερίνης».

Επιπλέον ο κος Συμεωνίδης τονίζει ότι:

 στο δημοσίευμα ο κος Τσιαμπέρας δεν αναφέρει και δεν προσκομίζει κάποιο αποδεικτικό στοιχείο, όμως όπως επισημαίνει: «αφήνετε ωστόσο εκουσίως σαφείς, σε κάθε δε περίπτωση έμμεσους υπαινιγμούς για συμμετοχή σε έκνομες, παράνομες, παράτυπες ενέργειες  είτε εμού του εξωδίκου καλούντος, είτε προσώπου της Οικογενείας μου, εξαιτίας του γεγονότος ότι κατ’ ουσίαν φωτογραφίζετε εταιρείες που εδρεύουν στο 1ο χλμ. π.ε.ο. Κατερίνης – Θεσσαλονίκης, στις οποίες αδιαμφισβήτητα συγκαταλέγονται και οι ανωτέρω (η δική μου και του αδελφού μου) και οι οποίες κατά τα λεγόμενα σας «ωφελούνται» από μεροληπτική συμπεριφορά και «στοχευμένες αναθέσεις» του Δημάρχου Κατερίνης κ. Κουκοδήμου.

Τέλος ο Αντιδήμαρχος καλεί τον κο Τσιαμπέρα:

 «εντός τριών (3) ημερών εγγράφως να μου απαντήσετε, εάν καθ’ οιονδήποτε τρόπο με το ως άνω δημοσίευμα αναφέρεσθε στο όνομα εμού του εξωδίκου καλούντος ή μελών της Οικογενείας μου, προκειμένου να διευκρινισθεί ΑΜΕΣΑ και ΑΜΕΣΩΣ εάν εννοείτε, υπονοείτε ή καθ’ οιονδήποτε άλλον τρόπο εμπλέκετε είτε εμένα τον εξωδίκως καλούντα είτε κάποιο άλλο μέλος του στενού μου Οικογενειακού περίγυρου στη συμμετοχή σε έκνομες, παράνομες ή παράτυπες ενέργειες.  ΑΛΛΩΣ σας δηλώνω ότι θα προσφύγω ενώπιον παντός αρμοδίου Δικαστηρίου και Αρχής, Πολιτικού και Ποινικού Δικαστηρίου, για την προστασία της τιμής και της υπόληψής εμού και της Οικογενείας μου και προκειμένου να προασπίσω παν σύννομο δικαίωμά μου, ταυτοχρόνως δε να ενασκήσω πάσα σύννομη αξίωση – απαίτησή μου σε βάρος του προσώπου σας εκ των τυχόν τελεσθέντων αδικοπραξιών, δυνάμει του ανωτέρω δημοσιεύματος σας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου