Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2021

Οι ειδικοί προειδοποιούν για αύξηση κρουσμάτων αλλά η κυβέρνηση ανοίγει σχολεία, οικονομία, εκκλησίες

 

Η αύξηση στα κρούσματα στη χώρα μας ανησυχεί επιστήμονες και λοιμωξιολόγους, αλλά η κυβέρνηση επιμένει σε… «ανοίγματα». Σχολεία, κομμωτήρια, βιβλιοπωλεία και «clicκ away», επανέρχονται σε συνδυασμό με ανοιχτές πόρτες στις εκκλησίες που αποφάσισε ως «αντάρτικο» η Ιερά Σύνοδος.

Άλλωστε, το ίδιο το Μαξίμου στις 2 Ιανουαρίου σε non paper, μαζί με το αυστηρό lockdown προανήγγειλε ότι: 

Στις 11 Ιανουαρίου μαζί με τα σχολεία επανέρχεται η λειτουργία του click away, των κομμωτηρίων, των υπηρεσιών περιποίησης νυχιών, των ΚΤΕΟ και των δραστηριοτήτων κυνηγιού και ψαρέματος, όπως ίσχυαν στην περίοδο των γιορτών. Αναφορικά με τις εκκλησίες μας, η λειτουργία των Θεοφανείων θα πραγματοποιηθεί εσωτερικά από τους ιερείς, αλλά χωρίς πιστούς (σ.σ. τελικά ανοίγουν κι αυτές τα Θεοφάνεια). Οι εκκλησίες μας, μετά τις 11 Ιανουαρίου 2021, θα υποδεχθούν ξανά τους πιστούς για τις Κυριακάτικες λειτουργίες με τους κανόνες που ίσχυαν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Πολλοί λένε ότι πρόκειται κινήσεις «πανικού» σε μια πολύ κρίσιμη συγκυρία και παρά το ότι οι επόμενοι δυο μήνες είναι ιδιαίτερα κρίσιμοι, καθώς όλοι αναμένουν αύξηση των κρουσμάτων.

Οι «προειδοποιήσεις»

-Την επόμενη βδομάδα θα δούμε αύξηση στα κρούσματα τόνισε μεταξύ άλλων ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ, Ν. Θωμαΐδης. Όπως ο ίδιος τόνισε η αύξηση του ιικου φορτίου μπορεί να οφείλεται στον συγχρωτισμό και την διασπορά σε μια ηλιακή ομάδα που είναι ασυμπτωματικοί, νεαρότερης ηλικίας.

-Αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού βλέπει ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, με φόντο τις γιορτές των Χριστουγέννων και το επικείμενο άνοιγμα των σχολείων. Το προγνωστικό μοντέλο του καθηγητή Δημοσθένη Σαρηγιάννη προβλέπει ότι η δραστηριότητα των γιορτών, θα φέρει δραματική αύξηση της πίεσης στο σύστημα υγείας στα τέλη Φεβρουαρίου και συνέχιση μέχρι τα μέσα Απριλίου.

Και το καλύτερο;

Ο ίδιος ο Μητσοτάκης αυτοαναιρείται λέγοντας χθες στην Οργανωτική Επιτροπή της επιχείρησης “Ελευθερία” ότι έχουμε δύσκολους μήνες μπροστά μας!

Και το ερώτημα είναι: Γιατί βιάζεται  το Μαξίμου, με αποτέλεσμα να συμπεριφέρεται ως σχιζοφρενής;

Η απάντηση έχει δοθεί στο, από 22/12, ρεπορτάζ της aftodioikisi.gr, σύμφωνα με το οποίο στο μυαλό του Μητσοτάκη βρίσκονται:

-Ο ανασχηματισμός , που όπως είχε γράψει η aftodioikisi.gr, έγινε (και μάλιστα νωρίς – νωρίς) τον Ιανουάριο και

-Οι εκλογές τον Μάιο.

Να, λοιπόν, γιατί βιάζεται ο πρωθυπουργός και οι επιτελείς του Μαξίμου να επανέλθουμε το συντομότερο σε μία «κανονικότητα», προκειμένου να προχωρήσουν στον πολιτικό σχεδιασμό τους.

Μόνο που λόγω αυτής της βιασύνης συμπεριφέρονται ως… σχιζοφρενείς, με αποτέλεσμα να τρελαίνουν τους πολίτες. 

Πηγή: aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου