Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2021

Ιάκωβος Τασχουνίδης - Το Φεστιβάλ Ολύμπου στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης

       

Ιάκωβος Τασχουνίδης - Πρόταση στο Δήμο

ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ

ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

  Ένα σημαντικό έργο πνευματικής οντότητας, το Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης, βρίσκεται στο τελικό στάδιο της κατασκευαστικής του ολοκλήρωσης. 

  Γεγονός ιδιαίτερα ευχάριστο για του ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών και όχι μόνο, γιατί πολύ απλά θα αποκτήσει επί τέλους η Πιερική πρωτεύουσα έναν καθόλα αξιόλογο και αναγκαίο πνεύμονα πολιτισμικής δημιουργίας και προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο, μάλιστα υψηλού επιπέδου πολυποίκιλου ρεπερτορίου.

  Θεωρώ, ότι όλοι οι άνθρωποι οι οποίοι έστω από διαφορετικό μετερίζι, συνέβαλαν διαχρονικά στην ανάδειξη της πνευματικής ταυτότητας του τόπου μας, νοιώθουν τεράστια ικανοποίηση διαπιστώνοντας τη διαφαινόμενη ολοκλήρωση   του Πολιτιστικού Κέντρου Κατερίνης.

  Προσωπικά και εγώ με τη μικρή μου συμβολή μέσω της παρουσίας μου στις διοικήσεις της Εταιρείας Πιερικών Μελετών-Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης και του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου, νοιώθω τιμή και χαρά ότι προσέθεσα ένα μικρό κομμάτι στον πολιτιστικό ιστό της πόλης.

  Με αυτή μου την ιδιότητα νομίζω ότι δικαιούμαι να καταθέσω μια πρόταση στον φορέα λειτουργίας του Πολιτιστικού  Κέντρου, που είναι ασφαλώς ο Δήμος Κατερίνης, αναμένοντας βέβαια τη στιγμή όπου στους χώρους του «Μεγάρου των Μουσών», θα ανοίξει ο κύκλος των μουσικών ακουσμάτων, της θεατρικής τέχνης, του χορού και των εικαστικών ανησυχιών.

  Προτείνω και ζητώ από τον Δήμαρχο Κατερίνης, Κωνσταντίνο Κουκοδήμο και το Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης, να παραχωρηθεί χώρος εντός του κτιρίου όπου θα φιλοξενούνται οι διοικητικές δομές και το πολύτιμο αρχείο του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου, που συγκυριακά φέτος συνεορτάζουμε τα πενήντα χρόνια από το ξεκίνημα του, το έτος 1972.

  Με την εκεί παρουσία καθώς και την πολυετή εμπειρία του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου, θα αξιοποιηθεί μέσω συνεργασίας των δύο πλευρών, περαιτέρω η λειτουργικότητα και καλλιτεχνικό πρόγραμμα του Πολιτιστικού Κέντρου Κατερίνης. 

  Άλλωστε οι ρόλοι τόσο του Κέντρου όσο και του Οργανισμού συνάδουν απόλυτα. 

  Αναμένοντας στην θετική ανταπόκριση της πρότασής μου προς το Δήμο Κατερίνης, είμαι στη διάθεση για ότι μπορώ να συνεισφέρω. 

                                            Ιάκωβος Τασχουνίδης

                                              Επίτιμος πρόεδρος 

                                   Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου