Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021

Έργα ύψους 128 εκ. ευρώ μέσω ΣΔΙΤ για κατασκευή 17 νέων σχολικών μονάδων - Εγκρίθηκε η κατασκευή του μουσικού σχολείου Κατερίνης

 

Ο γενικός γραμματέας Υποδομών Γ. Καραγιάννης επισημαίνει ότι οι νέες σχολικές μονάδες θα παραδοθούν το 2023 και θα έχουν βιοκλιματικά χαρακτηριστικά.

Μια ομάδα από τα σημαντικότερα έργα σχολικής στέγης για τη Θεσσαλονίκη και την Κατερίνη εγκρίθηκε σήμερα από τη διυπουργική επιτροπή ΣΔΙΤ.

Η επιτροπή ενέκρινε την κατασκευή μέσω ΣΔΙΤ 17 νέων σχολικών μονάδων, οι οποίες μάλιστα αναμένεται να παραδοθούν στο σύνολό τους μέχρι το 2023.

Τα σχολεία βρίσκονται στους Δήμους Νεάπολης – Συκεών, Παύλου Μελά, Λαγκαδά, Ωραιοκάστρου, Θέρμης, Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Καλαμαριάς, Πυλαίας – Χορτιάτη και Κατερίνης. Μάλιστα, τα καινούργια σχολεία θα έχουν βιοκλιματικά χαρακτηριστικά.

Η κατασκευή των έργων αναμένεται να ξεκινήσει στα τέλη του 2021 και ο προϋπολογισμός τους ανέρχεται στα 128,4 εκ. ευρώ, πλέον ΦΠΑ.

Η κατασκευή των συγκεκριμένων σχολείων αποτελεί πάγιο αίτημα των δήμων και των τοπικών κοινωνιών, ενώ εξαιρετικής σημασίας για την πόλη της Κατερίνης και γενικότερα για την Πιερία είναι η κατασκευή του Μουσικού Γυμνασίου και Λυκείου Κατερίνης.

Όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης, «από την πρώτη στιγμή υπήρξε προτεραιότητα του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, η αναβάθμιση των σχολικών υποδομών της χώρας μας και σήμερα είναι μία πολύ σημαντική ημέρα, γιατί ανοίγει επιτέλους ο δρόμος με την κατασκευή 17 υπερσύγχρονων, βιοκλιματικών σχολικών μονάδων στην Κεντρική Μακεδονία. Στόχος μας είναι σε μία περιφέρεια με σημαντική έλλειψη σχολικών κτιρίων, αλλά με ολοένα αυξανόμενο μαθητικό δυναμικό, να επιλύσουμε το χρόνιο πρόβλημα της σχολικής στέγασης δημιουργώντας ένα καλύτερο και φιλικότερο εκπαιδευτικό περιβάλλον για τους μαθητές μας».

Τα σχολεία που θα κατασκευαστούν είναι:

7ο Νηπιαγωγείο Πεύκων

ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΣΥΚΕΩΝ

4ο Δημοτικό Σχολείο Πεύκων

ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΣΥΚΕΩΝ

1ο ΕΠΑΛ Συκεών

ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΣΥΚΕΩΝ

Γ.Ε.Λ. Ευκαρπίας

ΔΗΜΟΣ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ

4ο Δημοτικό Σχολείο Ευκαρπίας

ΔΗΜΟΣ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ

3ο Γ.ΕΛ. Πολίχνης

ΔΗΜΟΣ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ

1ο Λύκειο Πολίχνης

ΔΗΜΟΣ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ

2ο Γυμνάσιο Λαγκαδά

ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ

3ο Γυμνάσιο Ωραιοκάστρου 

ΔΗΜΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

6ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου

ΔΗΜΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

1ο Γ.Ε.Λ. Μίκρας – Τρίλοφος Μίκρας

ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΗΣ

5ο Δημοτικό Σχολείο Αμπελοκήπων (πρώην 9ο)

ΔΗΜΟΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ – ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ

Ειδικό Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Καλαμαριάς

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

3ο Γυμνάσιο Πυλαίας

ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΑΙΑΣ-ΧΟΡΤΙΑΤΗ

3ο Λύκειο Πυλαίας

ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΑΙΑΣ – ΧΟΡΤΙΑΤΗ

3ο Δημοτικό Σχολείο Πανοράματος

ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΑΙΑΣ – ΧΟΡΤΙΑΤΗ

Μουσικό Γυμνάσιο – Λύκειο Κατερίνης

ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Πηγή: epikairo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου