Τρίτη 19 Μαΐου 2020

Ο καιρός στην Πιερία - ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΜΑΪΟΥ

ΤΕΤΑΡΤΗ 20ΜΑΪΟΥ

Απάντηση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης Θεοφάνη Τερζόπουλου στη δημοτική παράταξη "ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ"


Κατερίνη 19 Μαίου 2020

Αξιότιμες κυρίες και κύριοι συνάδελφοι της δημοτικής παράταξης Πολίτες σε Δράση. Από την πρώτη στιγμή που λόγω της πανδημίας, άλλαξαν οι τρόποι επικοινωνίας και λειτουργίας των συλλογικών οργάνων, η προσωπική μου μέριμνα ήταν και παραμένει η απόλυτη συμμετοχή όλων των Δημοτικών συμβούλων στις συνεδριάσεις  του οργάνου, καθώς και η διασφάλιση της δημοκρατικότητας των διαδικασιών.

Πώς η Γερμανία θα βγει πολύ ισχυρότερη από την παρούσα κρίση και τι αυτό συνεπάγεται για τη ζώνη του Ευρώ


Στο εντός του μηνός δημοσιευθέν Δελτίο Οικονομικής Προγνωσιμότηταςτης Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ΕΕ(EuropeanEconomicForecast, Spring 2020, Paper 125),αποτυπώνεται ξεκάθαρα η, κατά πρόβλεψη, ζοφερή ‘‘αριθμομετρία’’ του ισχυρότατου οικονομικού κλυδωνισμού που θα βιώσει όλη η Ευρώπη από εδώ και μπρος, λόγω της αναστολής της οικονομικής ζωής που έφερε η πανδημία του κορωνοϊού. 

Δήμος Κατερίνης: Ασφαλτοστρώσεις &συστηματικές παρεμβάσεις για τη βελτίωση των συνθηκών κυκλοφορίας


Ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής ικανοποιείται με τις εργασίες ασφαλτόστρωσης στην περιοχή των Κοιμητηρίων της Ευαγγελικής Εκκλησίας Κατερίνης, που ολοκληρώνονται εντός των επόμενων ημερών,από συνεργεία των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Κατερίνης.

Ποδοσφαιρικά λίγη αλλά η Εσθονία, ως χώρα, δεν είναι αυτό που νομίζεις… Αρχίζει και ρολάρει το πράμα σταδιακά, ποδοσφαιρικά. Ηδη ξεκίνησαν οι Γερμανοί, από σήμερα οι Εσθονοί, ξανά τσουλάει το τόπι στην Κόστα Ρίκα και το Μπουρούντι και από το Σάββατο 23 Μαΐου θα παίζουν ξανά μπαλίτσα σε Τσεχία, Αρμενία, Ουγγαρία, Βιετνάμ.

Δήμος Κατερίνης: Καθημερινές εργασίες στους χώρους πρασίνου από τα συνεργεία της Αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος


Για την εξασφάλιση των καλύτερων δυνατών συνθηκών στους κοινόχρηστους χώρους, σε χώρους πρασίνου, καθώς και κατά μήκος του οδικού δικτύου στην πόλη της Κατερίνης & σε όλες τις δημοτικές και τοπικές κοινότητες, εργάζονται καθημερινά, τα συνεργεία της Αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου.

Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου


Η 19η Μαΐου, αποτελεί  ημέρα Θλίψης και Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού αλλά και επέτειος στοχασμού, πάνω στα ιστορικά διδάγματα.

ΚΑΤΕΡΙΝΗ -Η ραγδαία εξέλιξη της πόλης σε ένα δυναμικά εξελισσόμενο και διαρκώς αναπτυσσόμενο αστικό κέντρο!


Της Χαράς Καλαϊτζίδου
Κατά το 19ο αιώνα, η Ελλάδα δεν ήταν μόνο φτωχή, με απαρχαιωμένες δομές, αλλά και ολιγάνθρωπη. Συγκεκριμένα, στην Κατερίνη η πυκνότητα του πληθυσμού κυμαινόταν από 15(1828) σε 4(1911) κατοίκους στο τετραγωνικό χιλιόμετρο. Σε πολλές χώρες της Δυτικής Ευρώπης οι ίδιοι αριθμοί ήταν τριψήφιοι. Ωστόσο, με το πέρασμα του καιρού η Κατερίνη κατάφερε από χωριό να μεταμορφωθεί σε ένα αστικό κέντρο.

Γιώργος Παμλίδης - Πολύ δύσκολα θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Μακάρι να κάνω λάθος


Για το χρονικό διάστημα της αποχής από τους αγώνες και τις προπονήσεις, το πώς πέρασε τις μέρες της καραντίνας και πολλά ακόμη ενδιαφέροντα μίλησε σήμερα στο ραδιόφωνο του Real fm 97,8 ο Γιώργος Παμλίδης. Ο Κατερινιώτης επιθετικός του ΠΑΣ Γιάννινα στάθηκε στην απροθυμία ορισμένων ομάδων να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα, αλλά και στην πρόθεση της γιαννιώτικης ομάδας να συνεχιστούν οι προπονήσεις με το βλέμμα στο μέλλον και ανεξαρτήτως του του τι θα αποφασιστεί τελικά.

Οι πόντιοι παικταράδες του ΠΙΕΡΙΚΟΥ - Στης ΠΙΕΡΙΑΣ το νομό είναι μια ΟΜΑΔΑΡΑ είναι οι παίκτες αετοί την λέν ΠΙΕΡΙΚΑΡΑ!( βίντεο)


Οι ήρωες της Πιερικής αλάνας, οι ...11 θεοί του Ολύμπου, ο Άρχοντας του Βορρά!
Πόσα γράφτηκαν γι αυτόν τον ποδοσφαιρικό θρύλο της Πιερίας που μεσουρανούσε απο την περίοδο της ίδρυσης του 1961-1962 μέχρι και τα τέλη της δεκαετίας του 70΄!

Ποδοσφαιρική ομάδα “Πόντος”: Απαγχονίστηκαν, για να τιμήσουν την γαλανόλευκη φανέλα τους!


Στὰ ὄνειρά μου ἔρχεται συχνὰ ἡ μακρινὴ φωνὴ τῆς μάνας τρελῆς στοὺς ἔρημους δρόμους καὶ μὲ ρωτάει μὲ παράπονο ἂν κλαῖνε ἀκόμα τὰ ματοπήγαδα. Μὲ ρωτάει γιὰ κάποιους πραγματικοὺς ἥρωες τοῦ ποδοσφαίρου. Ἦταν παιδιὰ τῆς γὴς τοῦ Πόντου. Δὲν ἔπαιξαν πότε σὲ μεγάλες ὀργανώσεις.

O Ποντιακός Ελληνισμός πολιτισμικό μέγεθος


Του *Φώντα Μπαραλιάκου

Οι Πόντιοι δεν ταυτίζονται στις συνειδήσεις απλώς με μία καταγωγή. Για τους περισσότερους από εμάς αποτελούν ένα πολιτισμικό μέγεθος. Φέρουν ένα μεγάλο βάρος της παράδοσής μας ως γένους και ως έθνους.

19 Μαΐου 2020: Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου


       Σαμψούντα, 19 Μαΐου 1919.
Υλοποιείται η τελευταία και πιο απάνθρωπη φάση του σχεδίου εξόντωσης του ποντιακού πληθυσμού. Μία πρωτοφανής γενοκτονία που εκδηλώνεται με άγριες σφαγές, βιασμούς και εκτοπισμούς των Ποντίων εκτυλίσσεται και γράφει μία από τις πιο μαύρες σελίδες της Ιστορίας.

Φιλοτελική Ένωση Πιερίας - ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗ 101 ΕΤΩΝ!!!......


Έναν χρόνο χωρίς τον Σωκράτη Σκούφα ο πιερικός αθλητισμός


Ήταν σαν σήμερα 19 Μαΐου πρίν ακριβώς απο έναν χρόνο που ο μεγάλος δάσκαλος αποχαιρετούσε αυτό τον κόσμο και προχωρούσε στην αιωνιότητα. Θυμάμαι ήταν πρωί Κυριακής.

Ο καιρός στην Πιερία - Τρίτη 19 Μαΐου

ΤΡΙΤΗ 19ΜΑΪΟΥ