Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2020

Ψηφίστηκε ο φόρος από το στοίχημα – Βαθιά οικονομική ανάσα για τις ΠΑΕ των κατώτερων κατηγοριών

 

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, στο οποίο προβλέπεται φόρος στα κέρδη τους Στοιχήματος, που θα πηγαίνει στις ομάδες.

Μια ευχάριστη εξέλιξη σημειώθηκε στη Βουλή, για το ελληνικό ποδόσφαιρο και τις ΠΑΕ.

Σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, που υπερψηφίστηκε, περιέχεται τροπολογία για φόρο στα κέρδη ανά δελτίο του Στοιχήματος και όπως αναφέρεται στην τροπολογία «ποσοστό των εσόδων από την ανωτέρω κατηγορία φόρων χρησιμοποιείται για την χρηματοδότηση αθλητικών ομάδων».

Έτσι, γίνεται δεκτό ένα πάγιο αίτημα των ομάδων της Super League και όχι μόνο, για ποσοστό από το Στοίχημα, αφού οι ομάδες της κατηγορίας «στελεχώνουν» εδώ και χρόνια τα κουπόνια του Στοιχήματος.

Στην τροπολογία δεν διευκρινίζεται αν θα πάρουν μόνο οι ομάδες του ποδοσφαίρου το ποσοστό.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εκπομπής «Δίκη στο Open», το υπουργείο Οικονομικών θα ετοιμάζει μία ομάδα 15 ατόμων για να κάνει σχετικούς ελέγχους στις στοιχηματικές εταιρείες.

Αναλυτικά η τροπολογία:

Το πρώτο εδάφιο της παρ. 2 του άρθρου 60 του ν. 2961/2001 (Α΄ 266) αντικαθίσταται ως εξής:

«Τα κέρδη που ορίζονται στις περ. β΄, γ΄ και δ΄ της παρ. 1 του άρθρου 58, στα τυχερά παίγνια που διεξάγονται με στήλες, υποβάλλονται σε φόρο ανά δελτίο παιχνιδιού, σύμφωνα με την ακόλουθη κλίμακα:

ΚΈΡΔΗ ΑΝΆ ΔΕΛΤΊΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΚΛΙΜΑΚΑΣ

0-100 0,0%

100,01-200 2,5%

200,01-500 5,0%

500 7,5%

Ποσοστό των εσόδων από την ανωτέρω κατηγορία φόρων χρησιμοποιείται για την χρηματοδότηση αθλητικών ομάδων, κατόπιν κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών και Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Με την ίδια απόφαση δύναται να καθορίζονται οι δικαιούχοι, ο τρόπος κατανομής της εν λόγω χρηματοδότησης και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια».

Πηγή: sportime.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου