Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2020

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης πρ. Κίτρους Γέροντας Αγαθόνικος εόρτασε τα ονομαστήρια του

 ΟΝΟΜΑΣΤΗΡΙΑ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ πρ. ΚΙΤΡΟΥΣ κ. ΑΓΑΘΟΝΙΚΟΥ

Μέσα σε κλίμα γενικής ανασφάλειας και ανησυχίας που προκαλεί σε ολόκληρο τον κόσμο η απειλητική πανδημία, αλλά πάντοτε με την βεβαία πίστη και ελπίδα ότι ο Επουράνιος Θεός θα ελεήσει και πάλι τον κόσμο Του, εορτάστηκε στην Πιερία

η επέτειος της μετακομιδής του ιερού λειψάνου του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Αγαθονίκου, κατά την οποία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτηςπρ.  Κίτρους Γέροντας Αγαθόνικος εόρτασε τα ονομαστήρια του. 

Την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου τελέστηκε από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτη Βαρνάβα Λεοντιάδη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Θείας Αναλήψεως Κατερίνης, όπου φυλάσσεται τεμάχιο εκ της τιμίας κάρας του Αγίου Αγαθονίκου.

 Παρά την φυσική απουσία εκκλησιάσματος, λόγω των ειδικών μέτρων προστασίας από την πανδημία, η προσευχητική συμμετοχή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου, του ιερού κλήρου, των αρχών και του ποιμνίου της Ιεράς Μητροπόλεως αύξησε την πνευματική χαρά όλων και ανανέωσε τα αισθήματα σεβασμού και τιμής προς το σεπτό πρόσωπο του εορτάζοντος Γέροντος Αρχιερέως.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου