Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2020

Αποκατάσταση ζημιών που προκλήθηκαν από την τελευταία πλημμύρα που έπληξε την ΠΙΕΡΙΑ

 

ΣΟΦΙΑ ΜΑΥΡΙΔΟΥ: 

Η  Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας με συνεργεία μηχανημάτων έργου βρίσκεται ήδη στο πεδίο για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από την τελευταία πλημμύρα που έπληξε την ΠΙΕΡΙΑ.

Ολοκληρώθηκε από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας η διαδικασία της Επικαιροποίησης της υπ΄ αριθμ . ΚΡΞ / 488947 (3554) / 20 ΝΟΕ 2017 (ΑΔΑ: ΩΧΚ57ΛΛ-Ξ42) απόφασης κήρυξης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης των Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας, λόγω έντονων καιρικών και πλημμυρικών φαινομένων

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας υπέγραψε το σχετικό αίτημα της Πιερίας, με την αποστολή του στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ώστε να εκδοθεί η αντίστοιχη απόφαση.

Με εντολή της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, κ. Σοφίας Μαυρίδου, όλοι οι πόροι και τα μέσα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας βρίσκονται σε επιχειρησιακή δραστηριότητα για την αντιμετώπιση των ζημιών που προκλήθηκαν.

Ήδη η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο πεδίο, για την εκτίμηση των ζημιών και την επίβλεψη των εργασιών που πραγματοποιούνται:

Στο Παράπλευρο οδικό δίκτυο της ΠΑΘΕ, στη χωρική αρμοδιότητα των Δήμων Κατερίνης και Δίου – Ολύμπου και

Στην 4η Επαρχιακή Οδό Κατερίνης – Νέου Κεραμιδίου – Αρωνά – Λαγόραχης – Μοσχοποτάμου,

όπου εκτελούνται σωστικές ενέργειες καθαρισμού των οδών από αμμοχάλικα και φερτά υλικά, για την αποκατάσταση σε πρώτη φάση της ασφαλούς κυκλοφορίας των οχημάτων.

Οι σωστικές ενέργειες ξεκίνησαν και θα συνεχιστούν μέχρι την ολοκλήρωση της αποκατάστασης των ζημιών.

Υπενθυμίζεται ότι, όλοι οι κινούμενοι στο οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, θα πρέπει να οδηγούν με προσοχή, να τηρούν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, να διατηρούν ασφαλείς αποστάσεις με τα προπορευόμενα οχήματα.

Κάθε νεώτερο για τον καιρό, μπορείτε να συμβουλεύεστε το επίσημο site της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας [www.emy.gr].

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου