Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2020

Ένα πολύ χρήσιμο βιβλίο μαθηματικών απο τον Κατερινιώτη Κώστα Γατσιό-Πεσερίδη

Γράφτηκε από την Γιούλα Σαρδέλη

 Ενα πολύ χρήσιμο βιβλίο κυκλοφόρησε εδώ και λίγο καιρό από τον αγαπητό επί χρόνια στην Καλαμάτα μαθηματικό Γιάννη Πέζο και τον συνάδελφό του Κώστα Γατσιό-Πεσερίδη από την Κατερίνη.

Ο τίτλος του είναι “Μαθηματικά Γ’ λυκείου” και στόχο έχει να βοηθήσει τους μαθητές που ρίχνονται στη μάχη των πανελλαδικών, να αποτελέσει χρήσιμο οδηγό για την τελευταία τάξη του σχολείου, αλλά και να εμπνεύσει τους εκπαιδευτικούς.

Κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις “24γράμματα” και είναι διαθέσιμο τόσο από βιβλιοπωλεία της Καλαμάτας, όσο και από την ιστοσελίδα του εκδοτικού οίκου.

Ο κ. Πέζος εργάστηκε για 36 χρόνια στην εκπαίδευση, με τα τελευταία 27 να είναι στο 4ο Λύκειο Καλαμάτας. Η προσπάθεια για την ολοκλήρωση του δίτομου έργου ήταν κοπιαστική, αφού χρειάστηκε πολλή συγκέντρωση για να ολοκληρωθεί, μετά από πολλές διορθώσεις και αδιάλειπτη διαδικτυακή και τηλεφωνική επικοινωνία των δύο συγγραφέων. Αυτή είναι η 3η συγγραφική προσπάθεια του κ. Πέζου, αφού έχουν προηγηθεί άλλα 2 βιβλία πριν κάποια χρόνια. Επίσης στα σκαριά είναι ένα νέο έργο, το οποίο θα αφορά τα μαθηματικά στα ΕΠΑΛ και στην Α’ λυκείου.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση της “Ε”, ο έμπειρος καθηγητής κ. Πέζος σχολιάζει πως όσο και να αλλάξει το σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια, ο τρόπος διδασκαλίας των Μαθηματικών δεν μπορεί να αλλάξει κατά πολύ. Ετσι το εγχειρίδιο θα είναι χρήσιμο και για τις επόμενες γενιές, μέσα από τη μεθοδολογία, τις ασκήσεις, τα κουίζ “σωστό - λάθος” και τις επαναλήψεις. Απευθύνεται σε μεσαίους και σε καλούς μαθητές.

Το βιβλίο παρουσιάστηκε μαζί με άλλα έργα Μεσσήνιων δημιουργών στο ξενοδοχείο “Elysian” και στο βιβλιοπωλείο “Bookmark”. Μετά την εξομάλυνση της κατάστασης με την πανδημία, αναμένεται να οργανωθεί στην Καλαμάτα και μία εκδήλωση αποκλειστικά για αυτό.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ

Ο Γιάννης Πέζος κατάγεται από το Πετρί Νεμέας Κορινθίας και είναι πτυχιούχος του τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αθήνας (1974). Από το 1978 έως και το 2014 δίδασκε μαθηματικά σε σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Γυμνάσια και Λύκεια) της Αρκαδίας και της Μεσσηνίας. Τα τελευταία 27 χρόνια (1987 – 2014) δίδασκε στο 4ο ΓΕΛ Καλαμάτας. Έχει επίσης διδάξει σε ιδιωτικά φροντιστήρια της Αθήνας και της Καλαμάτας της οποίας είναι και μόνιμος κάτοικος.

Ο Κώστας Γατσιός-Πεσερίδης κατάγεται από την Κατερίνη. Από πολύ νεαρή ηλικία είχε κλίση στα μαθηματικά και ο πρώτος του δάσκαλος ήταν ο μαθηματικός πατέρας του ο οποίος του ενέπνευσε την αγάπη γι' αυτά. Το 2011 ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο τμήμα Μαθηματικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Τα τελευταία 8 χρόνια διδάσκει σε ιδιωτικά φροντιστήρια της Κατερίνης στην οποία διαμένει μόνιμα.

Γ.Σαρ.

Πηγή: eleftheriaonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου