Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2020

Σούπερ μάρκετ - Καταστήματα: Με ποια ωράρια θα λειτουργήσουν μέχρι και την Πρωτοχρονιά

 

Ανοικτά θα είναι από σήμερα Δευτέρα (28/12) σούπερ μάρκετ και καταστήματα που λειτουργούν υπό το καθεστώς του click away, με ωράριο λειτουργίας από τις 07:00 το πρωί έως τις 21:00 το βράδυ.

Τα σούπερ μάρκετ αναμένεται να λειτουργήσουν και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς (31/12) με ωράριο 08:00 - 20:00, ενώ την 1η Ιανουαρίου θα είναι κλειστά, λόγω αργίας. Σημειώνεται ότι το ίδιο πρόγραμμα ισχύει και για τα καταστήματα.

Αναφορικά με τα καταστήματα εντός των εμπορικών κέντρων αυτά λειτουργούν μόνο με click away, με την παραλαβή των προϊόντων από το φυσικό κατάστημα. Η πληρωμή στο κατάστημα μπορεί να γίνει μόνο με χρεωστική ή πιστωτική κάρτα ή μέσω κινητών συσκευών με την εφαρμογή NFC που επιτρέπει την επικοινωνία υπηρεσιών e-banking με το POS μιας επιχείρησης.

Τα SMS και όλοι οι κωδικοί για το μήνυμα στο 13033

Για κάθε μετακίνηση οι πολίτες πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα ή το διαβατήριο, καθώς και συμπληρωμένο έντυπο βεβαίωσης κίνησης (εκτυπωμένο ή χειρόγραφο) ή το SMS επιβεβαίωσης, για να το επιδείξουν σε περίπτωση ελέγχου.

Συγκεκριμένα ο πολίτης πρέπει να δηλώνει:

το ονοματεπώνυμο του,

τη Διεύθυνση κατοικίας του

και τον λόγο που αντιστοιχεί στην έξοδο από το σπίτι.

Υπενθυμίζεται πως ο κωδικός μετάβασης στο σούπερ μάρκετ αλλά και για παραλαβή αγορών μέσω click away είναι το 2.

Πηγή: filathlos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου