Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2020

Ιατρικός Σύλλογος Πιερίας - Υπάρχει μεγάλη ανησυχία του κόσμου

 

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

«Οι ιδιώτες γιατροί στηρίζουν σε ένα μεγάλο βαθμό την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, καθώς δεχόμαστε καθημερινά μεγάλο όγκο συμπολιτών μας που έχουν αναρρώσει από covid και έρχονται για περεταίρω φροντίδα», τονίζει σε δηλώσεις του στο «Ο.Β» ο αντιπρόεδρος του ιατρικού Συλλόγου Πιερίας κ. Παναγιώτης Ταρενίδης.

Μεγάλη η διασπορά, ανησυχία των πολιτών

 Ο κ. Ταρενίδης αναφέρθηκε στην  κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μέχρι σήμερα στην Πιερία, επισημαίνοντας ότι σίγουρα δεν μοιάζει με την προηγούμενη περίοδο της καραντίνας, καθώς τώρα οι επισκέψεις πολιτών που έχουν νοσήσει είναι  καθημερινές. «Υπάρχει μεγάλη διασπορά στην κοινότητα, μεγάλη ανησυχία του κόσμου και πολλοί από αυτούς δεν θέλουν να πάνε στο Νοσοκομείο. Όλοι αυτοί έρχονται σε εμάς», ανέφερε. Ο κ. Ταρενίδης ως αντιπρόεδρος του ιατρικού Συλλόγου Πιερίας συμμετείχε στην αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου,  αποτελούμενη από τον πρόεδρο  και υπεύθυνο της κλινικής Covid  του Νοσοκομείου κ. Τσανικίδη Ηρακλή, τον γραμματέα κ.Μποστανίτη Ιωάννη που εκπροσώπησε τους ιατρούς  ΕΣΥ και το μέλος κ.Σαρηγιαννίδη Κωνσταντίνο  που εκπροσώπησε τους ιατρούς ΠΦΥ  & ΤΟΜΥ, στη συνάντηση με τον  Υφυπουργό Υγείας κ Βασίλειο Κοντοζαμάνη κατά την πρόσφατη  επίσκεψη του  στο Νοσοκομείο Κατερίνης,  που έχει στηρίξει σθεναρά το σύστημα Υγείας στη Βόρεια Ελλάδα. 

Η στήριξη των ιατρών του ιδιωτικού τομέα 

Όπως επεσήμανε κατά την διάρκεια της συνάντησης τον ενημέρωσαν για τις ελλείψεις που υπάρχουν αλλά και για την βελτίωση προτάσεων που έγιναν από πλευράς του Υπουργείου, όπως το κάλεσμα σε ιδιώτες ιατρούς να στηρίξουν το ΕΣΥ.  «Συζητήσαμε το πρακτικό κομμάτι στο πως θα μπορούσε αυτή η πρόταση του Υπουργείου να διαμορφωθεί διαφορετικά, έτσι ώστε σε εθελοντική βάση οι ιδιώτες ιατροί να στηρίξουν τα Νοσοκομεία και να καλύπτουν  κενά που δημιουργούνται, όπως για παράδειγμα κάποιες εφημερίες», σημείωσε ο κ.Ταρενίδης.

Οι προτάσεις και οι θέσεις του Ιατρικού Συλλόγου 

Οι προτάσεις και οι θέσεις του Συλλόγου αφορούσαν τους  τρόπους ανάσχεσης του κύματος αμφισβήτησης,  την εφαρμογή των μέτρων ατομικής προστασίας , την άμεση ανάγκη για ενίσχυση σε προσωπικό ( κυρίως παθολόγους και πνευμονολόγους ) , τη βέλτιστη διαχείρηση των ασθενών σε κρίσιμη κατάσταση  ( διακομιδές ) ,   τους τρόπους συμμετοχής των ιδιωτών παρόχων υγείας, την ενίσχυση των δομών ΠΦΥ με προμήθεια και διενέργεια rapid test και  προνοσοκομειακού ακτινολογικού ελέγχου. 

Επιπλέον τέθηκε το ζήτημα της επίσημης και συστηματικής ενημέρωσης του αριθμού των νοσηλευόμενων / διασωληνωμένων / διακομισθέντων / θανόντων από τη νόσο COVID -19 σε τοπικό επίπεδο . 

«Το συμβούλιο κρίνει ότι παρά την καθυστέρηση της πραγματοποίησης της , η σύσκεψη αυτή μπορεί να οδηγήσει σε λήψη μέτρων ελάττωσης του επιδημιολογικού  φορτίου και σε βελτίωση των υγειονομικών συνθηκών που επικρατούν στο ΓΝΚ και στο Νομό Πιερίας γενικότερα», αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Ιατρικός Σύλλογος Πιερίας .

Πηγή: Ολύμπιο Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου