Τρίτη, 8 Δεκεμβρίου 2020

Ο Δήμος Κατερίνης κατέθεσε αίτημα να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

 Ο Δήμος Κατερίνης, κατέθεσε αίτημα στην Πολιτική Προστασία, να τεθούν σε κατάσταση θεομηνίας και έκτακτης ανάγκης όλες οι δημοτικές ενότητες Κατερίνης, λόγω των πολύ έντονων βροχοπτώσεων και των προβλημάτων που δημιούργησαν.

Ο Δήμαρχος Κατερίνης, Κώστας Κουκοδήμος, δηλώνει ότι μπορεί να υποχώρησε ο κίνδυνος των σημερινών καιρικών φαινομένων, ωστόσο η πόλη θωρακίζεται για τα νέα έντονα φαινόμενα που αναμένονται την Τετάρτη, όπως προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι.

Η θεομηνία που έπληξε την Πιερία από χθες το βράδυ με τις έντονες βροχοπτώσεις και τους πολύ ισχυρούς ανέμους που έπνεαν από το Θερμαϊκό κόλπο, είχε σαν αποτέλεσμα να σημειωθούν πλημμυρικά φαινόμενα στο παραλιακό οδικό δίκτυο της Κατερίνης. Τα κύματα, διάβρωσαν την ακτή και η θάλασσα εισέβαλε στη στεριά.

«Κάναμε αίτημα για να μπούμε σε κατάσταση θεομηνίας και έκτακτης ανάγκης, καθώς ο νομός είχε παντού προβλήματα. Είχαμε πρόβλημα στο Σβορώνο Πιερίας. Ένα ρέμα που υπό κανονικές συνθήκες έρεε αμελητέας ποσότητας νερό, παραφούσκωσε! Ευτυχώς δεν υπήρξαν μεγάλες καταστροφές, πέρα από πλημμύρες στα γύρω χωράφια και σε κάποιες αυλές σπιτιών. Επίσης είχαμε πρόβλημα με τα φράγματα της Εξοχής και του Τριλόφου. Φοβηθήκαμε για τον ποταμό Πέλεκα, αλλά ξεπεράσαμε τον κίνδυνο», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Κατερίνης.

Σύμφωνα με τον κ. Κουκοδήμο, αυτή την ώρα ο αέρας έχει πέσει και τα νερά έχουν μειωθεί, αλλά το «βλέμμα» είναι στραμμένο στην επόμενη ημέρα, καθώς σύμφωνα με τον ίδιο, οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για ένταση των καιρικών φαινομένων την Τετάρτη.

«Μηχανήματα επιχειρούν στο παραλιακό δίκτυο της Κατερίνης, δημιουργώντας ένα τοίχος άμμου για να μην μπει το κύμα ξανά στη στεριά. Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας απέστειλε σήμερα το πρωί μήνυμα 112 στους πολίτες, συμβουλεύοντας τους να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους για τις επόμενες ημέρες», τονίζει ο κ. Κουκοδήμος.

Τονίζεται ότι η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εξέδωσε συμβουλές για τους πολίτες για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων (Διαβάστε στο τέλος του άρθρου αναλυτικά).

«Ο μεγάλος χαμός είναι στα νοσοκομεία»

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Κατερίνης, το πραγματικό στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί αυτή τη στιγμή αφορά στον κορωνοϊό. Σήμερα βρίσκονται 80 ασθενείς στη μονάδα Covid-19, ενώ μέχρι στιγμής είναι διασωληνωμένοι 13.

«Είναι συγκινητική η προσπάθεια των νοσηλευτών και των γιατρών, καθώς μάχονται καθημερινά. Υπάρχει πρόβλημα λόγω έλλειψης προσωπικού, ενώ νοσούν και πολλοί γιατροί και νοσηλευτές. Τα κρούσματα έχουν πέσει, αλλά ο αριθμός των νοσηλευόμενων είναι ο ίδιος. Η πίεση παραμένει. Φοβόμαστε το 3ο κύμα της πανδημίας», επισημαίνει.

Κλείνοντας, ο κ. Κουκοδήμος, αναφέρει ότι δύο γιατροί από το Νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν» της Αθήνας, έφτασαν στην Κατερίνη για να συνδράμουν στη μάχη εναντίον του κορωνοϊού, ενώ αναμένεται και η άφιξη δύο επιπλέον γιατρών.

Πηγή: indicator.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου