Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020

Μάκης Θεοχάρης - Οι παίκτες δεν είναι… ρομπότ, χρειάζεται ξανά μίνι προετοιμασία. Μας βοηθά πάρα πολύ ο Δήμαρχος Κατερίνης

 Για τη δυσχέρεια και το αδιέξοδο στο οποίο περιήλθαν οι ομάδες σε Σούπερ Λιγκ 2 και Φούτμπολ Λιγκ, με τα πρωταθλήματα να μην έχουν ξεκινήσει, τις δικές του προτάσεις για την έναρξη, αλλά και τις βλέψεις του Πιερικού στη νέα Φούτμπολ Λιγκ, που είναι υψηλές όπως και πέρυσι, μίλησε στον soccerpractor ο γενικός αρχηγός των «μελανόλευκων», Μάκης Θεοχάρης.

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του έμπειρου Κατερινιώτη παράγοντα:

Για την καθυστερημένη εκκίνηση στις δυο από τις τρεις επαγγελματικές κατηγορίες, που παραμένουν στον «πάγο» ενώ ο Δεκέμβρης «τρέχει» και αν συμφωνεί με τα γενικά μέτρα:

 «Προέχει η υγεία των αθλητών και των εμπλεκόμενων. Εδώ που φτάσαμε, έρχεται σε δεύτερη μοίρα το ποδόσφαιρο. Είναι πολύ άσχημα τα πράγματα με τον κορωνοϊό και στην Κατερίνη. Γενικά σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα, είναι χειρότερη η κατάσταση απ’ ότι στο Νότο. Μου φαίνεται λογικό που σε αυτή τη φάση δεν παίζουμε. Αφού δεν αρχίσαμε νωρίτερα, ίσως δεν έπρεπε να ξεκινήσουμε ακόμα, μετρά η ανθρώπινη ζωή, δε μπορούμε να την υποτιμάμε. Πιστεύω ότι θα ξεκινήσουν τα πράγματα, είτε με εμβόλιο, είτε χωρίς, με κατάλληλο και ασφαλές υγειονομικό πρωτόκολλο και γενικό ύφεση της πανδημίας».

Για το ποιος ευθύνεται για τη στασιμότητα στην πρώτη σέντρα και το πότε προσδιορίζει εκείνος το εναρκτήριο λάκτισμα:

 «Δε νομίζω ότι είναι το θέμα να απονείμουμε ευθύνες και δεν είναι τόσο απόφαση των αρμοδίων του ποδοσφαίρου. Αυτοί δέχονται από αλλού οδηγίες. Είναι απόφαση επιστημόνων, Επιτροπής Λοιμωξιολόγων και Κυβέρνησης. Αυτοί πρέπει να δώσουν το «ΟΚ» για να αρχίσουμε. Αν όλα κυλήσουν προς μια φάση βελτίωσης, ίσως ανάψει το «πράσινο φως» για Ιανουάριο, κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις, για να μπουν επιτέλους στο γήπεδο οι ομάδες».

Για το χρόνο «επαναφοράς» που χρειάζονται οι σύλλογοι μετά τη διακοπή στις ομαδικές προπονήσεις και πριν τα επίσημα ματς, αλλά και το πώς μπορεί να προλάβει να ολοκληρωθεί έγκαιρα η σεζόν σε Σούπερ Λιγκ 2 και Φούτμπολ Λιγκ:

 «Οι παίκτες δεν είναι… ρομπότ, χρειάζεται ξανά μίνι προετοιμασία, αφού η προηγούμενη του καλοκαιριού πλέον δεν λογίζεται ουσιαστικά. Αν όλα γίνουν βιαστικά, θα υπάρξουν αυξημένες πιθανότητες τραυματισμών, ειδικά σε απανωτούς αγώνες. Πρέπει να έρθουν πρώτα σε καλή κατάσταση, άρα τρεις εβδομάδες ομαδικής προετοιμασίας σύμφωνα με τα όσα τονίζουν και οι προπονητές νομίζω είναι το φυσιολογικό πριν τους αγώνες.

Όσο για το αν προλάβουμε τις ημερομηνίες και το αν αλλάξει κάτι σε σχέση με τον αρχικό σχεδιασμό, είτε με εμβόλιμες αγωνιστικές μεσοβδόμαδα, είτε με μπαράζ που δεν θα γίνουν, είναι στο χέρι της ΟΥΕΦΑ. Τι οδηγίες θα δώσει για λήξη στις εθνικές Λίγκες, δεδομένου ότι το καλοκαίρι έχει προγραμματισμένο Γιούρο».

Για την αναγκαιότητα έμπρακτης αρωγής από την Πολιτεία, την ΕΠΟ και τη διοργανώτρια αρχή προς τις ομάδες, μετά το «αγκάθι» του κορωνοϊού και τις οικονομικές συνέπειες που επέφερε:

«Όταν με το καλό ξεκινήσουμε, η Πολιτεία και όλοι οι αρμόδιοι πρέπει να μας στηρίξουν περισσότερο και έμπρακτα, όλες τις ομάδες, για να ορθοποδήσουμε στο νέο ξεκίνημα. Ομάδες και παίκτες, όλο το ποδοσφαιρικό «πακέτο», μέσω χορηγιών, τηλεοπτικών και γενικών ελαφρύνσεων σε έξοδα. Ακόμα και σε διαιτησίες, τεστ κορωνοϊού, ότι μπορεί να αποφασιστεί, για να μειωθεί το εξοδολόγιο των ομάδων, που έχουν πενιχρά έσοδα.

Οι ομάδες παρότι δεν έπαιξαν ακόμα, έχουν επιβαρυνθεί με έξοδα, για παράδειγμα για παράβολα συμμετοχής, έκδοση δελτίων, έξοδα προετοιμασίας, προκαταβολές για μεταγραφές, ιματισμό, σίτιση, ενοίκια για παίκτες από άλλες πόλεις το προηγούμενο διάστημα και για τους λίγους που μπορεί να μη γύρισαν τώρα στις πατρίδες τους. Κάθε βοήθεια λοιπόν θα είναι ευπρόσδεκτη».

Για τους στόχους του Πιερικού: «Οι στόχοι του Πιερικού είναι πάντα υψηλοί, είναι γνωστό. Έτσι και φέτος στη Φούτμπολ Λιγκ, που γυρνάμε σε επαγγελματικό επίπεδο. Για αυτό ενεπλάκησαν και τα συγκεκριμένα άτομα στη διοίκηση και όπως γνωρίζουν όλοι και δεν έκρυψε ποτέ κανείς, μας βοηθά πάρα πολύ ο Δήμαρχος Κατερίνης, κ. Κώστας Κουκοδήμος.

Έγιναν αξιόλογες προσθήκες και ανανεώσεις, όσοι ασχολούνται το αντιλαμβάνονται και αναβαθμίστηκε το ρόστερ για τη νέα κατηγορία και τις αυξημένες απαιτήσεις. Θα παλέψουμε για το καλύτερο. Όλοι οι εμπλεκόμενοι, ρόστερ, τεχνικό τιμ και διοίκηση, μπορούμε να φέρουμε εις πέρας την αποστολή και αν πετύχουμε το στόχο, με καλή συνεργασία, ομοιογένεια και «χημεία».

Για το ποιες ομάδες υπολογίζει παραπάνω στη 10άδα του Βορρά στη νέα Φούτμπολ Λιγκ: «Υπάρχουν πολλές δυνατές και ιστορικές ομάδες, με φιλοδοξίες και ενισχυμένες. Ομάδες από πρωτεύουσες νομών και θητεία σε μεγαλύτερες κατηγορίες. Όπως η Βέροια, η Καβάλα, ο Πανσερραϊκός, ο Ολυμπιακός Βόλου και φυσικά εμείς. Πάντα υπάρχουν και εκπλήξεις, δεν αφήνουμε κανέναν απ’ έξω».

Για το πλάνο του Πιερικού για αξιοποίηση γηγενών παικτών, είτε νεαρών με ταλέντο και προοπτική, είτε έμπειρων, που καταξιώθηκαν ψηλότερα και γύρισαν στα πάτρια εδάφη: «Είναι μια φιλοσοφία και ένα σχέδιο που επιλέχθηκε να εφαρμοστεί από πέρυσι και είχε επιτυχία, βάσει αποτελέσματος. Συνεχίζεται και φέτος, σε επαγγελματική κλίμακα, με πολλούς ντόπιους στο ρόστερ, που είναι αξιόλογοι, ενώ υπήρξαν προσθήκες και από άλλες περιοχές, με στόχο να είμαστε όσο πιο ισχυροί γίνεται μέσα στο γήπεδο».

Για ένα μήνυμα στον κόσμο της Πιερίας, που με τα τωρινά δεδομένα θα στερηθεί την παρουσία στο γήπεδο, εκτός αν αλλάξουν στην πορεία οι αρχικές αποφάσεις: «Για τον κόσμο ξέρω ότι θα είναι μαζί μας, δίπλα μας, είτε στο γήπεδο, είτε στην τηλεόραση. Θέλουμε την υποστήριξη, δεν περισσεύει κανείς σε αυτή την προσπάθεια, στο μέτρο του επιτρεπτού φυσικά».

Πηγή: soccerpractor

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου