Τρίτη, 8 Δεκεμβρίου 2020

Έλενα Χατζηλιάδου - Ακυρώνετε την προσπάθεια μου για τους Ολυμπιακούς όταν εγώ θυσιάζομαι για να σηκώνω το ελληνικό καράτε ψηλά

 Σοκαρισμένη και απογοητευμένη δηλώνει η παγκόσμια πρωταθλήτρια Έλενα Χατζηλιάδου, από τη στάση κάποιων παραγόντων του ελληνικού καράτε. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια  πληροφορήθηκε ότι στην πιο πρόσφατη αίτηση αντικατάστασης του προέδρου Νεκτάριου Βιδάκη, αναφέρθηκε και το όνομά της. Φυσικά απορρίφθηκε πανηγυρικά και ο Ν. Βιδάκης παραμένει πρόεδρος με τη σφραγίδα της ελληνικής δικαιοσύνης και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας καράτε.

Όμως, η αίτηση την οποία υπογράφουν 93 σωματεία , αναφέρει σε κάποιο σημείο των 13 σελίδων ότι η νέα διοίκηση εξέδωσε παρανόμως βεβαίωση, ότι η Χατζηλιάδου αγωνίζεται σε ολυμπιακή κατηγορία καράτε, ώστε να πάρει τα πριμ που δικαιούται για τις επιτυχίες της σε Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο Επίπεδο.

“Δεν ήξεραν τι υπέγραφαν”

Η πρωταθλήτρια μας που βρίσκεται στη Σερβία για προετοιμασία ανέλυσε όλα τα δεδομένα της υπόθεσης σε μακροσκελέστατη τοποθέτησή της στο Facebook. Αυτό που έχει πολύ μεγάλη σημασία, είναι πως επί της ουσίας αμφισβητεί ότι οι σύλλογοι γνώριζαν τι υπέγραφαν. Ότι δηλαδή είναι παράδοξο ένα μέρος από την αγωνιστική οικογένεια του ελληνικού καράτε, να θεωρεί ότι η κατηγορία καράτε στην οποία αγωνιζόταν σε τουρνουά Ολυμπιακής πρόκρισης, δεν είναι ολυμπιακή! Τα λεγόμενά της έχουν ήδη επιβεβαιώσει αρκετοί σύλλογοι που έχουν ανακαλέσει την υπογραφή τους από το συγκεκριμένο δικόγραφο, ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν κι άλλοι δημιουργώντας μείζον θέμα αξιοπιστίας των παραγόντων που προσέφυγαν.

Η ανάρτηση της παγκόσμιας πρωταθλήτριας καράτε

Στη δημοσίευσή της (https://www.facebook.com/elena.chatziliadou.karate/posts/10218177969751080?comment_id=10218178254038187¬if_id=1607215104010105¬if_t=feedback_reaction_generic_tagged&ref=notif) η Χατζηλιάδου αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Προς το Ελληνικό Καράτε: Με μεγάλη μου έκπληξη έμαθα πως περίπου 100 σύλλογοι του καράτε κατέθεσαν δικόγραφο που περιέχει εκτός άλλων εναντίον μου ισχυρισμούς ΣΟΚ !!!

Θα είναι η πρώτη φορά που θα μιλήσω έτσι αλλά νοιώθω πολύ απογοητευμένη, προδομένη και αδικημένη αν έχει γίνει αυτό εις γνώση τους.

Ο ισχυρισμός είναι ότι εγώ η Έλενα Χατζηλιάδου, Παγκόσμια Πρωταθλήτρια και κοντά στην ολυμπιακή πρόκριση, παιδί του ελληνικού καράτε που πότε δεν έχω δώσει την οποιαδήποτε αφορμή για το οτιδήποτε, ποτέ κανείς δεν μου έκανε καμία χάρη και ό,τι κατάφερα έως σήμερα τα κατάφερα μόνη μου και χωρίς να χρωστάω χάρη σε κανέναν, που με προσωπικά μου έξοδα εγώ και η οικογένεια μου κάνουμε πρωταθλητισμό ώστε το ελληνικό καράτε να είναι περήφανο.

Αυτό λοιπόν ήταν το μόνο που μου έδινε δύναμη να συνεχίσω. Αγωνιζόμουν για την χώρα μου (ενώ θα μπορούσα να αγωνιζόμουν για άλλη χώρα χωρίς όλα αυτά τα εμπόδια) και έβλεπα τα παιδιά των συλλόγων σας να τρέχουν να με αγκαλιάσουν, κάποια έχουν κλάψει στην αγκαλιά μου, να με έχουν ως πρότυπο, να βλέπω τον θαυμασμό στα μάτια τους.

Όλο αυτό με γέμιζε περηφάνια γιατί με την δική μου ιστορία έδινα κίνητρο σε όλα αυτά τα παιδιά με όνειρα.

Μου είναι αδύνατο να πιστέψω ότι εσείς οι ίδιοι λοιπόν με κατηγορείτε τώρα για «απάτη» ουσιαστικά όταν ισχυρίζεστε στα δικαστήρια ότι διεκδικώ χιλιάδες ευρώ με ψευδείς βεβαιώσεις σε δήθεν ολυμπιακή κατηγορία.

“Χωρίς βοήθεια για τους Ολυμπιακούς αγώνες”

Ακυρώνετε την προσπάθεια μου για τους Ολυμπιακούς όταν εγώ θυσιάζομαι και χωρίς καμία βοήθεια πλην των δυο χορηγών μου για να σηκώνω το ελληνικό καράτε ψηλά και να το διαφημίζω πανελλαδικώς και διεθνώς για να είστε περήφανοι και να έρχονται ολοένα και περισσότερα παιδάκια στο καράτε;

Ή δεν γνωρίζατε όπως κάποιοι δικοί μου άνθρωποι που με το που έμαθαν αυτό απέσυραν αμέσως δίχως καμία άλλη σκέψη μια τέτοια κατηγορία.

Το δικαστήριο έγινε και απορρίφτηκε η αίτηση αυτή, η οποία περιείχε εκτός άλλων και τις κατηγορίες εναντίον μου.

Εγώ δεν εμπλέκομαι σε κανέναν πολιτικό παιχνίδι και ως αθλήτρια δεν με ενδιαφέρουν όλα αυτά. Εγώ πρέπει να είμαι αφοσιωμένη στην προπόνηση μου για να καταφέρω να προκριθώ στους Ολυμπιακούς αλλά αντί να γίνεται αυτό δέχομαι αυτόν τον πόλεμο χωρίς να ξέρω το γιατί και με επηρεάζει αρνητικά στην ψυχοσύνθεση μου.

Παλεύω καθημερινά να μην επηρεάζουν όλα αυτά την απόδοση μου αλλά και να βρίσκω κίνητρο να συνεχίσω.

Αλλά από την στιγμή που βρίσκεται το όνομα μου μέσα σε αυτό με τέτοιες κατηγορίες φυσικά και θα επέμβω και θα υπερασπιστώ τον εαυτό μου.

Παρακαλώ εάν υπάρχει περίπτωση να μην γνωρίζετε αυτές τις κατηγορίες εναντίον μου να ανακαλέσετε. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι υπάρχει σύλλογος που να ήταν εις γνώση του αυτές οι κατηγορίες εναντίον μου.

Περιμένω την απόδοση της δικαιοσύνης! Όχι από την ελληνική δικαιοσύνη γιατί αυτή έχει παρθεί ήδη αλλά από εσάς για καθαρά συναισθηματικούς και ηθικούς λόγους!»

Όσα υποστηρίζει η παγκόσμια πρωταθλήτρια καράτε  προκάλεσαν άμεσες εξελίξεις, καθώς ήδη οκτώ σωματεία έχουν στείλει επίσημο έγγραφο στην ΕΛΟΚ με το οποίο διαχωρίζουν τη θέση τους από το συγκεκριμένο δικόγραφο. Δηλαδή δηλώνουν πως χρησιμοποιήθηκαν εν αγνοία τους. Επίσης υπάρχουν αρκετά άλλα που έχουν διαμηνύσει προσωπικά στην Πρωταθλήτρια ότι δεν είχαν καμία σχέση με όλα αυτά και πλέον αναμένεται να το πιστοποιήσουν και τυπικά ενημερώνοντας την ομοσπονδία.

Παράλληλα, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι από τα 93 σωματεία που αναφέρονται, τα 22 δεν έχουν καταθέσει καν αίτηση εγγραφής στο Μητρώο της ΓΓΑ, συνεπώς δεν είναι ενεργά, ενώ αρκετά από τα υπόλοιπα δεν έχει πάρει έγκριση. Αρα ο αριθμός περιορίζεται κατακόρυφα και μένει να διαπιστώσουμε τις επόμενες ημέρες πόσα είναι -τελικά- αυτά που στράφηκαν εν αγνοία τους εναντίον μιας Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας.

Πηγή: ereportaz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου