Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2020

Π.Ε.ΠΙΕΡΙΑΣ - Συνεχίζονται οι έλεγχοι με συνέπεια και σχολαστικότητα

 

Σοφία Μαυρίδου, Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας:

«Οι έλεγχοι συνεχίζονται με συνέπεια και μεγάλη σχολαστικότητα, σε επιχειρήσεις για την τήρηση των κανόνων εμπορίου αλλά και των μέτρων αυτοπροστασίας καθώς και των υγειονομικών πρωτοκόλλων περιορισμού της εξάπλωσης του COVID-19, όπως αυτά εκδίδονται και προσαρμόζονται σε εβδομαδιαία βάση από τα αρμόδια Υπουργεία, όλο αυτό το διάστημα που η χώρα μας αντιμετωπίζει την πανδημία».

Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας εφαρμόζει με μεγάλη υπευθυνότητα απέναντι στους εργαζόμενους αλλά και στους επιχειρηματίες το καθεστώς της προστασίας τους από την διασπορά του COVID-19 και κατά τη διάρκεια της φάσης αυτής, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας που εξαγγέλθηκαν από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας σε συνδυασμό και συνέχεια των μέτρων που τηρούνται και μετά την σχετική οδηγία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Πιο συγκεκριμένα, από 01.07.2020 έως και 27.11.2020 τα κλιμάκια ελέγχου της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, υλοποιήθηκαν 554 έλεγχοι σε Βιομηχανικές Μονάδες, Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, ΚΑΔΠ (ΑμΕΑ), Κέντρα Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας, σε στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης καθώς και σε καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος σε όλη την χωρική επικράτεια της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, για την διασφάλιση της υγιεινής διαμονής και εργασίας.

Επίσης, από τη Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, δεν σταμάτησαν ούτε μία ημέρα οι έλεγχοι των κανόνων Διαχείρισης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών (ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ.) για την εξασφάλιση της ανταγωνιστικότητας και της εύρυθμης λειτουργίας της τοπικής αγοράς. Αναλυτικότερα από 01.07.2020 έως και 27.11.2020 πραγματοποιήθηκαν 821 έλεγχοι, εκ των οποίων το 42% σε λαϊκές αγορές, 29% σε καταστήματα μαζικής εστίασης, 25% σε καταστήματα Λιανεμπορίου και Super Market, 4% σε μεγάλες μονάδες μεταποίησης.

Όσον αφορά τον περιορισμό της εξάπλωσης του COVID-19, οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας στις ανωτέρω επιχειρήσεις, εστιάζονται σε ελέγχους που αφορούν την απόλυτη τήρηση των πρωτοκόλλων περιορισμού εξάπλωσης του COVID-19, όπως αυτά προκύπτουν από την ισχύουσα νομοθεσία, όπως της σωστής εφαρμογής της μάσκας στο πρόσωπο, της ύπαρξης αντισηπτικών στους χώρους, της σήμανσης αποστάσεων για την εξασφάλιση της μείωσης του συνωστισμού και συγχρωτισμού, του ωραρίου λειτουργίας ανά κατηγορία επιχείρησης, της τήρησης αρχείων καθαρισμού σε συγκεκριμένες θέσεις που καθορίζει η νομοθεσία, στην εφαρμογή πρωτοκόλλου θερμομέτρησης προσωπικού και πολιτών, στην εφαρμογή του πρωτοκόλλου διαχείρισης κρουσμάτων καθώς και στην τήρηση του πλάνου εργασίας των εργαζομένων.

«Κύριο μέλημα του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας αλλά και της Περιφερειακής Αυτοδιοικητικής Αρχής στην Πιερία, είναι η διασφάλιση της δημόσιας υγείας, με τους υπηρετούντες στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, να βρίσκονται πάντα στην πρώτη γραμμή του ελεγκτικού μηχανισμού βάση των σχετικών αρμοδιοτήτων της», τονίζει η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου.

Οι υπηρεσίες της Π.Ε. Πιερίας, εξακολουθούν και λειτουργούν κανονικά, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις προβλεπόμενες υγειονομικές διατάξεις για την διασφάλιση της υγείας των υπαλλήλων της, πραγματοποιώντας τακτικές απολυμάνσεις στα κτίρια που εργάζονται καθώς και στην πιστή εφαρμογή όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων περιορισμού της πανδημίας.

Η εξυπηρέτηση του κοινού γίνεται σχεδόν αποκλειστικά με τηλεφωνικό ή ηλεκτρονικό τρόπο καθώς και με την χρήση υπηρεσιών ταχυδρομείου, ελαχιστοποιώντας την προσέλευση του κοινού στα κτίρια που στεγάζονται οι υπηρεσίες της. Οι τρόποι επικοινωνίας με τους εργαζόμενους της ΠΕ Πιερίας, βρίσκονται στο επίσημο site της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας / Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας και παρακαλούμε, εκ νέου, να γίνεται χρήση τους, ώστε να εξυπηρετείται το κοινό.

«Ενημερώνουμε, ότι οι κρατικοί φορείς που εμπλέκονται με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό και θεσμοθέτηση της σχετικής νομοθεσίας για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας λόγω του ιού COVID-19, είναι το Υπουργείο Υγείας, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.) και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη μέσω της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Για το λόγο αυτό, με όλους τους διαθέσιμους ανθρώπινους πόρους, οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς», επισημαίνει η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου