Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2020

Χαμηλές θερμοκρασίες με βροχή στην Μακεδονία

 

Όπως λέγαμε και χτες, αυτή τη βδομάδα θα έχουμε διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά τα οποία θα δώσουν αρκετές βροχές σε μεγάλο μέρος της χώρας, χιόνια στα ορεινά και θυελλώδεις ανέμους έως 7-8 μποφόρ, αρχικά στο Αιγαίο και στη συνέχεια στο Ιόνιο από νότιες διευθύνσεις, ενώ η θερμοκρασία που είχε πέσει αισθητά το τελευταίο διήμερο, θα σημειώσει σταδιακή άνοδο, κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές, χωρίς αυτό φυσικά να σημαίνει ότι δε θα κάνει κρύο, ιδιαίτερα στις βορειότερες περιοχές, όπου τη νύχτα θα επικρατεί κατά τόπους παγετός…

ΣΗΜΕΡΑ

Στα ανατολικά και νότια θα έχουμε τοπικές βροχές και στα Δωδεκάνησα καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αυξημένη συννεφιά κατά τόπους, με λίγες βροχές από το απόγευμα στη Δ. Πελοπόννησο. Οι βοριάδες θα φτάνουν και σήμερα τα 7 μποφόρ στο Αιγαίο, με σταδιακή όμως εξασθένηση και η θερμοκρασία θα πέσει κι άλλο και θα έχουμε τη νύχτα παγετό στα βόρεια.

ΑΤΤΙΚΗ

Λίγη συννεφιά κυρίως στα ανατολικά και βόρεια, με πιθανότητα τοπικών βροχών το πρωί, ενισχυμένους βοριάδες στα ανατολικά έως 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση και θερμοκρασία έως 13 βαθμούς.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Επίσης λίγες συννεφιές, με πιθανότητα ασθενών βροχών από το απόγευμα, βοριάδες 4-5 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση και θερμοκρασία έως 8 βαθμούς.

ΑΥΡΙΟ

Συννεφιά με βροχές στα δυτικά και νότια και συγκεκριμένα στην Πελοπόννησο, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και βαθμιαία στο Ιόνιο όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες συννεφιές, αυξημένες στα ανατολικά με τοπικές βροχές κυρίως στην Α. Θεσσαλία. Νοτιάδες πλέον στο Ιόνιο με σταδιακή ενίσχυση στα 7 μποφόρ τοπικά, ενώ οι βοριάδες στο Αιγαίο θα εξασθενήσουν λίγο στα 4-6 μποφόρ και θερμοκρασία σε μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές.

ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ

Την Πέμπτη, πάλι βροχές και καταιγίδες στα δυτικά και νότια κυρίως, με πιθανώς έντονα φαινόμενα στο Ιόνιο και λίγα χιόνια στα βόρεια ορεινά. Θυελλώδεις νοτιάδες στο Ιόνιο έως 8 μποφόρ, ενώ θα ανέβει λίγο ακόμα θερμοκρασία.

Την Παρασκευή, οι βροχές από τα δυτικά θα επηρεάσουν σταδιακά το σύνολο σχεδόν της χώρας και θα πέσουν λίγα ακόμα χιόνια στα βορειοδυτικά ορεινά

ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΑΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ ΕΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ…

Σαν μια πρώτη γεύση των καιρικών εξελίξεων μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου, φαίνεται ότι μέχρι τις 15 -18 ο καιρός από πλευράς θερμοκρασίας δε φαίνεται να παρουσιάζει κάποιο ιδιαίτερο ενδιαφέρον (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα λείψουν οι βροχές), ενώ το τρίτο δεκαήμερο είναι πιθανό να το περάσουμε με αρκετό κρύο, μαζί με «χειμωνιάτικα» φαινόμενα, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια της χώρας…

Παναγιώτα (Πάττυ) Δ. Σπηλιωτοπούλου

Μετεωρολόγος ΕΡΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου