Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2020

Ελληνική θεραπεία του κορωνοϊού με λεμφοκύτταρα και 90% επιτυχία, ψάχνει χρηματοδότηση λόγω αναλγησίας ή και ...αγκυλώσεων του κράτους

 Ο εγχώριος κρατικός μηχανισμός αποτελεί μονίμως τον σάκο του μποξ για τους πολίτες. Τις περισσότερες φορές όχι άδικα. Είναι η αντίδραση τους για την ταλαιπωρία τους στην εξυπηρέτηση τους. Είναι όλος ο κρατικός μηχανισμός για το ανάθεμα; Θα ήταν άδικο να τσουβαλιάσουμε όλο το ελληνικό δημόσιο.

Ισως να φταίει και η προκατάληψη μας. Οι Ελληνες αναφέρονται επιτιμητικά για το κράτος, γιατί τους φέρνει στον νου μια σειρά από στρεβλώσεις, όπως η πελατειακή και κομματική του εξάρτηση, οι υπόγειες σχέσεις διαφθοράς με την κοινωνία των πολιτών και οι πυκνές δυσλειτουργίες του.

Η σημερινή κυβέρνηση καυχιέται ότι έχει κάνει βήματα στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση του κράτους κι επ’ αυτού εκτιμώ ότι αν υπάρχουν ενστάσεις θα έχουν μόνο αντιπολιτευτικά κίνητρα. Συγχρόνως διατυμπανίζει και την επιτελική διοίκηση του κράτους.

Την περασμένη Τρίτη βγήκε στο Metropolis 95,5 o συντονιστής διευθυντής της Αιματολογικής κλινικής του νοσοκομείου «Παπανικολάου» κ. Αχιλλέας Αναγνωστόπουλος προκειμένου να κάνει έκκληση για την συγκέντρωση 230.000 ευρώ. Τι τα θέλει τα χρήματα; Για να καταθέσει στον ΕΟΦ φάκελο προς έγκριση για τη θεραπεία του κορωνοϊού με λεμφοκύτταρα. Την τεχνική την ανέπτυξε μαζί με τους συνεργάτες σε μεταμοσχευμένους ασθενείς και είχε 90% επιτυχία!

Ακούγοντας τον εξαίρετο επιστήμονα να δηλώνει «στα 40 χρόνια καριέρας πρώτη φορά ζητάω βοήθεια για το ιατρικό μου έργο», ένιωθα την απογοήτευση του, τον θυμό του και ίσως και ένα είδος ντροπής. Γιατί υποχρεώθηκε από την αναλγησία ή τις αγκυλώσεις του κράτους να καταφύγει στη δημοσιοποίηση του θέματος στα ΜΜΕ, και ανακοινώνοντας έναν τραπεζικό αριθμό να περιμένει τη στήριξη των πολιτών. Για την χρηματοδότηση μίας επιστημονικής μεθόδου που μπορεί να σώσει χιλιάδες ζωές. 

Αλήθεια ο Πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης που χθες ήταν στη Θεσσαλονίκη, με αντικείμενο της επίσκεψης τη διαχείριση του Covid-19 ή οι άμεσοι σύμβουλοι του δεν άκουσαν κάτι για το θέμα; Δεν είμαι γνώστης τη διαδικασίας που απαιτείται ώστε να βρεθεί κωδικός για την εκταμίευση του ποσού που ζητάει ο κ. Αναγνωστόπουλος, αλλά θεωρώ ότι η δημοσιοποίηση ενός τόσο σημαντικού θέματος επέβαλε την άμεση αντίδραση από την κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό. 

Αντίδραση η οποία θα έλυνε το θέμα πέρα από γραφειοκρατία και οποιεσδήποτε αγκυλώσεις. Κυβέρνηση όμως και αντιπολίτευση ασχολούνται με τα επικοινωνιακά λάφυρα από διαχείριση ασήμαντων γεγονότων, οπότε προφανώς δεν τους μένει χρόνος για κάτι τόσο σοβαρό. Κρίμα.

Πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου