Τετάρτη, 9 Δεκεμβρίου 2020

Αυστηρά στα 500 κρούσματα η συζήτηση για άρση lockdown

 

Την αποτίμηση των μέτρων κατά της εξάπλωσης της πανδημίας, αλλά και τις εκτιμήσεις του για το επόμενο διάστημα έκανε στο Newsbomb.gr, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της επιστημονικής επιτροπής του υπουργείου Υγείας, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος. 

Την εκτίμηση ότι τα μέτρα άρχισαν να αποδίδουν και οδεύουμε σε μια βραδεία αποκλιμάκωση, έκανε στο Newsbomb.gr, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, κ. Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε, πλέον τα πράγματα πάνε καλύτερα ωστόσο δεν μπορούμε να μιλάμε για άνοιγμα. Αυτό σύμφωνα με όσα μας τόνισε θα πρέπει να γίνει όταν θα καταγράφουμε 500 κρούσματα την ημέρα. "Είναι και ο αριθμός που έχει δώσει και ο υπουργός Υγείας. Νομίζω ότι αυτό θα πρέπει να έχουμε κατά νου", τόνισε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου.

Απαντώντας σε ερώτηση του Newsbomb.gr σχετικά με τον επικείμενο εμβολισμό σημείωσε: "από τον Ιανουάριο θα μπορούμε να κάνουμε την συζήτηση για άνοιγμα σε μια καλύτερη βάση αφού θα έχουμε και το εμβόλιο. Αν εμβολιαστούν όσοι εργάζονται όσοι υγειονομικές δομές (δημόσιες ή ιδιωτικές) και οι άνθρωποι υψηλού κινδύνου τότε θα υπάρχει και ανοσία σε μια κρίσιμη ομάδα του πληθυσμού".

Πηγή: Newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου