Τρίτη, 8 Δεκεμβρίου 2020

Νέος άνθρωπος 31 ετών κατέληξε απο κορονοϊό στο ΓΝ Κατερίνης

 Συνολικά έχουν καταλήξει από κορονοϊό 25 άνθρωποι σε ΜΕΘ κυρίως της περιφέρειας, ηλικίας 30 έως 61 χρόνων.

Μια 30χρονη και ένας 31χρονος αποτελούν τα νεότερα θύματα της επιδημίας κορονοϊού από την περασμένη Τετάρτη ως και σήμερα. Συνολικά έχουν καταλήξει 25 άνθρωποι σε ΜΕΘ κυρίως της περιφέρειας, ηλικίας 30 έως 61 χρόνων. Στην πλειονότητα τους πρόκειται για άνδρες και στους ιατρικούς φακέλους δεν αναφέρονται υποκείμενα νοσήματα, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται πάντοτε αν δεν έχουν διερευνηθεί ή αν δεν έχουν συμπληρωθεί λόγω της πίεσης να δηλωθεί αμέσως ο θάνατος.

Η 30χρονη κατέληξε την περασμένη Παρασκευή στο γενικό νοσοκομείο Καρδίτσας λίγη ώρα μετά την εισαγωγή της, ενώ ο 31χρονος δηλώθηκε ότι κατέληξε στο νοσοκομείο Κατερίνης.

Τα στοιχεία δυστυχώς επιβεβαιώνουν ότι ο μέσος όρος ηλικίας θανόντων έχει πέσει σε σχέση με το πρώτο κύμα της πανδημίας στη χώρα μας. Μάλιστα σύμφωνα με τα στοιχεία την 1η Νοεμβρίου είχαν καταλήξει 6 ασθενείς έως 39 ετών και είχαν καταγραφεί 2.997 κρούσματα σε άτομα έως 17 ετών, στις 5 Δεκεμβρίου ο αριθμός των νεκρών έως 39 ετών ανήλθε σε 21 και 7.000 νέοι κάτω των 17 ετών έχουν βρέθηκαν θετικοί στον ιό.

Πηγή: ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου