Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2020

Στις περιοχές υψηλού κινδύνου την τελευταία εβδομάδα η Πιερία, 23 κρούσματα σήμερα - Σκέψεις για νέα μέτρα

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για σήμερα, Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου, αναφέρει 1.190 νέα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα το τελευταίο 24ωρο, καθώς και 85 νεκρούς. Παράλληλα, 552 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. 

Στο «κόκκινο» Δυτική Αττική, Κοζάνη, Ροδόπη - Σκέψεις για νέα μέτρα

«Καλπάζει» ο κορονοϊός στη χώρα μας. Είναι χαρακτηριστικό ότι τρεις περιοχές και συγκεκριμένα η Δυτική Αττική, η Κοζάνη και η Ροδόπη βρίσκονται στο «κόκκινο» με τα κρούσματα να είναι πολλά και να προκαλούν ανησυχία τόσο στους ειδικούς όσο και στην κυβέρνηση.

Στην καθιερωμένη ενημέρωση για τον κορονοϊό ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ανέφερε ότι παρατηρήθηκαν περισσότερα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους την τελευταία εβδομάδα στους νομούς Κιλκίς, Ξάνθης, Πιερίας, Δράμας, Θεσσαλονίκης, Κοζάνης, Ροδόπης, Γρεβενών, Πέλλας και Λάρισας κι αυτή τη στιγμή συνεδριάζει η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων ειδικά για την Κοζάνη και τη δυτική Αττική. Μάλιστα, τόνισε ότι αν τα κρούσματα δεν μειωθούν, όλα είναι ανοιχτά και θα επαναξιολογηθούν όλα τα μέτρα κατά του κορονοϊού. 

Με αυτά του τα λόγια ο κ. Κικίλιας έδινε συνέχεια σε αυτά που δήλωσαν το πρωί της Τετάρτης τόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, όσο και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. 

Πηγή: ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου