Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2020

Σχολεία: Ολοταχώς για 2021 και τα Δημοτικά - Διάγγελμα την Παρασκευή

Δύσκολα θα ανοίξουν στις 14/12 Δημοτικά, Νηπιαγωγεία - Την Παρασκευή πριν το διάγγελμα θα αποφασίσει ο κ. Μητσοτάκης για τα σχολεία - Ποια τα βήματα της άρσης του lockdown

Το δίλημμα ανοικτά ή κλειστά δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία μέχρι και τη διακοπή των μαθημάτων για τις γιορτές των Χριστουγέννων, συνεχίζει να ταλανίζει τους ειδικούς που δεν έχουν πάρει την τελική τους απόφαση για την άρση του lockdown λόγω κορονοϊού. Η επιτροπή των λοιμωξιολόγων είναι διχασμένη κι έτσι θα παραμείνει κατά τα φαινόμενα, οπότε η εισήγηση που θα δοθεί στον Κυριάκο Μητσοτάκη θα παρθεί κατά πλειοψηφία κι ως εκ τούτου η τελική απόφαση βαραίνει τον πρωθυπουργό, για το αν τελικά θα ανοίξουν στις 14 Δεκεμβρίου, ενδεχόμενο το οποίο απομακρύνεται μέρα με τη μέρα ή αν θα πάνε για του... χρόνου μαζί με τα Γυμνάσια και τα Λύκεια.

Οπως είπε ο Χαράλαμπος Γώγος μιλώντας στον ΣΚΑΪ, υπάρχει διχογνωμία στην επιτροπή κι έτσι αναμένεται να πάει μέχρι και την Παρασκευή που θα ανακοινωθεί τι μέλλει γενέσθαι σε ό,τι αφορά στην εκπαίδευση. Εκφράζοντας την πεποίθησή του, ο καθηγητής τόνισε ότι «το μόνο που μένει να φανεί είναι αν θα πάμε για τις 14 Δεκεμβρίου στα Δημοτικά, αλλά το πιο πιθανό είναι να ανοίξουν μετά τις γιορτές και τα Δημοτικά, μαζί με τα Γυμνάσια και τα Λύκεια».

Ο Γιάννης Σαραντάκος είπε στην «Ωρα Ελλάδος» ότι η απόφαση δεν έχει ληφθεί και θα παρθεί κυριολεκτικά στο παρά... ένα, όταν και θα λάβει την τελική εισήγηση από την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως στην οποία θα έχει διαβιβαστεί το «πόρισμα» των ειδικών.

Ετσι λοιπόν, στο διάγγελμα του πρωθυπουργού την προσεχή Παρασκευή, αναφορικά με την άρση των μέτρων, το μόνο θέμα που παραμένει ανοιχτό είναι τα σχολεία.

Με τα έως τώρα δεδομένα στις 14 Δεκεμβρίου θα ανοίξει με αυστηρούς περιορισμούς το λιανεμπόριο για τις μικρές επιχειρήσεις, που θα λειτουργούν υπό αυστηρό καθεστώς και με ελάχιστο κόσμο μέσα. Γύρω στις 21 του μήνα αναμένεται να ανοίξουν τις πύλες τους τα μεγάλα μαγαζιά και δη τα πολυκαταστήματα, αλλά κι αυτά με αυστηρά μέτρα.

Δεδομένα, παραμένει κλειστή η εστίαση και η διασκέδαση με ό,τι συνεπάγεται από κινηματογράφους μέχρι μπαρ και πίστες.

Αλλο ένα δεδομένο είναι η απαγόρευση μετακινήσεων από νομό σε νομό. Μένει δε να αποσαφηνιστεί πώς θα γίνει η μετακίνηση στις γιορτές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, ύστερα κι από την σχετική τοποθέτηση του πρωθυπουργού από τη Θεσσαλονίκη το περασμένο Σάββατο για «μία συν μία οικογένεια το πολύ».

Πηγή: ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου