Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2020

Η επιστροφή του Νεοσμυρνιώτη… Βενγκέρ και το 12ετές ρεκόρ

 

Δεν έκανε και την καριέρα που ονειρευόταν, όταν ξεκινούσε την καριέρα του το 1991 από τη Σαουθάμπτον. Πέρασε από ομάδες τύπου Νορθάμπτον, Χάντερσφιλντ, Νταντί Γιουνάιτεντ, προτού δοκιμάσει την τύχη του στο εξωτερικό: στη φινλανδική FinnPa το ’98 και, κατόπιν, το 1998-99 από τον Πανιώνιο (με 18 ματς και ένα γκολ), για να κλείσει την καριέρα του στη Γιόβιλ.

Γράψτε λάθος. Αποσύρθηκε το 2001 αναλαμβάνοντας την άσημη Μπαθ για έξι σεζόν και το 2006, σε ηλικία 33 ετών, εντάχθηκε στην Εξετερ ως τεχνικός και, παράλληλα, έβγαλε δελτίο! Του έμελλε να μείνει στους «Ελληνες» για 12 συναπτές σεζόν πραγματοποιώντας μια εξαιρετική παρουσία στους πάγκους.

Το 2006 η Εξετερ ήταν στην τότε Conference, ήτοι πέμπτη κατηγορία και υπό τις οδηγίες του και ανέβηκε δύο κατηγορίες και άγγιξε το όνειρο της Championship, κάτι σε απόδοση αουτσάιντερ στο στοίχημα στο ίντερνετ. Ο Πολ Τίσντεϊλ, περί ου ο λόγος, το καλοκαίρι του 2018 αποχώρησε από την Εξετερ μετά από 12 συναπτά έτη, την ίδια εποχή που έκλεινε το κεφάλαιο της Αρσεναλ, μετά από 22 χρόνια, ο Αρσέν Βενγκέρ (1996-2018) και γίνονταν, τότε, οι απαραίτητες συγκρίσεις από τον Τύπο. Επέλεξε να αποδεχθεί την πρόκληση ονόματι Μίλτον Κινς Ντονς.

Ο Τίσντεϊλ επέβαλλε το δικό του project, σε πλάνο βάθους 3-4 ετών, στη Μίλτον Κινς Ντονς που μόλις είχε πέσει στη League Two. Την ανέβασε αλλά το φθινόπωρο του 2019, με τον υπερφίαλο στόχο της Championship να απομακρύνεται πρόωρα, απολύθηκε και το πλάνο διαλύθηκε. Εμεινε 12 μήνες μακριά κι από τις 19 Νοεμβρίου εργάζεται στους Μπρίστολ Ρόβερς. Σήμερα, θα μπει για πρώτη φορά μετά την απόλυσή του ως αντίπαλος στο «ΜΚ Στέιντιουμ» των Ντονς, που έχουν προπονητή τον τότε παίκτη του Τίσντεϊλ, Ράσελ Μάρτιν, σε ένα δύσκολο ματς.

Διαβάστε το πλήρες άρθρο και τα προγνωστικά του Νίκου Μποζιονέλου στο Foxbet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου