Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020

Ρημάζουν τα γυμναστήρια - Λουκέτα και πωλητήρια λόγω των διαδοχικών lockdowns

 

Σε δυσχερή θέση ο κλάδος των γυμναστηρίων - Έχει χάσει το 40% του πελατολογίου και το 50% του τζίρου του λόγω των διαδοχικών lockdowns

Σε αχαρτογράφητα νερά κινούνται πλέον τα γυμναστήρια της Θεσσαλονίκης καθώς μετά την πρώτη παρατεταμένη καραντίνα, το «χαμένο» διάστημα του καλοκαιριού, που αποτελεί διαχρονικά τη λιγότερο δημοφιλή περίοδο για εκγύμναση, και το δεύτερο εν εξελίξει lockdown, δεν αποκλείεται, όπως λένε εκπρόσωποι του χώρου, το επόμενο διάστημα, να ακουστεί για κάποια εξ αυτών η κλειδωνιά του λουκέτου.

Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους ο κλάδος των γυμναστηρίων «έχει πληγεί περισσότερα από τον καθένα, πληρώνοντας το τίμημα της πανδημίας». Όπως επισημαίνουν, όλα θα εξαρτηθούν από τη διάρκεια του δεύτερου lockdown, ωστόσο εκφράζουν φόβους πως κάποιοι δεν θα μπορέσουν να ξαναστήσουν τις επιχειρήσεις τους.

Ήδη μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων στην πρώτη φάση της καραντίνας υπήρξαν ελάχιστες περιπτώσεις μικρών γυμναστηρίων στη Θεσσαλονίκη που οδηγήθηκαν σε παύση λειτουργίας, ενώ κάποιοι άλλοι ιδιοκτήτες γυμναστηρίων, βρίσκονται στη διαδικασία πώλησης τους.

Όπως εξηγεί μιλώντας στη Voria.gr, o γραμματέας του Συλλόγου Ιδιοκτητών Γυμναστηρίων Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Κοπαρανίδης, το διάστημα των μηνών Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου, ο κλάδος φάνηκε να ισορροπεί, ωστόσο το νέο lockdown, μας φέρνει εκ νέου σε δυσχερή θέση. «Παρόλο που η μερίδα του λέοντος τήρησε απαρέγκλιτα τα υγειονομικά πρωτόκολλα δυστυχώς βρισκόμαστε εκ νέου σε μία δύσκολη κατάσταση που δεν γνωρίζουμε πότε θα είναι η λήξη της» σημειώνει ο κ. Κοπαρανίδης.

Έχοντας χάσει τουλάχιστον το 40% του πελατολογίου τους, καθώς τα άτομα της τρίτης ηλικίας, ενδεχομένως φοβούμενα τον κορωνοϊό, δεν επέστρεψαν στα γυμναστήρια μετά την άρση των απογορεύσεων, και την πλειονότητα των φοιτητών- πελατών τους να μην έχει έρθει στη Θεσσαλονίκη, η κατάσταση ήταν ούτως, ή άλλως δύσκολη. Το αποτέλεσμα ήταν ο τζίρος κατά μέσο όρο των γυμναστηρίων να έχει διολισθήσει κατά 50% έναντι της περσινής χρονιάς.

Σημειώνεται πως μετά τον Οκτώβριο, οι καλύτεροι μήνες για τα γυμναστήρια είναι οι ανοιξιάτικοι, που φέτος χάθηκαν. Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, πως οι πρώτοι, που επέστρεψαν στα γυμναστήρια, ήταν οι… φανατικοί της γυμναστικής, είτε για λόγους ιατρικούς, είτε για λόγους αναψυχής.

«Πολύ φοβάμαι πως όταν θα αρθούν τα νέα περιοριστικά μέτρα κάποια γυμναστήρια δεν θα ανοίξουν. Η πλειονότητα εξ ημών θα προσπαθήσει να τα διατηρήσει γιατί αγαπάμε τη δουλειά μας, είμαστε δεμένοι με κάποιον τρόπο με τον αθλητισμό» σημειώνει ο κ. Κοπαρανίδης.

Σημειώνεται πως μέλη του Συλλόγου είναι 180 αδειοδοτημένα γυμναστήρια στην πόλη της Θεσσαλονίκης που απασχολούν, ανάλογα από το μέγεθος τους, σημαντικό αριθμό εργαζομένων από 3 έως 40 άτομα.

Πηγή: voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου