Σάββατο, 7 Νοεμβρίου 2020

Lockdown και άθληση: Τι ισχύει από σήμερα

 Διαβάστε τι ισχύει συνολικά για την ατομική άθληση και τα πρωταθλήματα, έπειτα από τις ανακοινώσεις και ενόψει του νέου Lockdown

Διευκρινίσεις για την άθληση σε εξωτερικούς χώρους κατά τη διάρκεια του lockdown (μέχρι 30 Νοεμβρίου), έδωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς. Όπως είπε, επιτρέπεται η ατομική άθληση μόνο σε εξωτερικούς δημόσιους χώρους και σε ανοιχτές αθλητικές εγκαταστάσεις έως 3 άτομα συμπεριλαμβανομένου του προπονητή.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός είχε δηλώσει ότι θα υπάρχει μεγαλύτερη ανεκτικότητα από την κυβέρνηση στο θέμα της εξόδου από το σπίτι για άθληση. ''Ο κόσμος πρέπει να βγαίνει, να περπατάει, να κάνει ποδήλατο, να τρέχει, εφόσον τηρούνται οι κανόνες'' είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός. Ξεκαθάρισε ότι δεν επιτρέπονται τα ομαδικά σπορ κατά τη διάρκεια του lockdown ακόμη και σε εξωτερικούς χώρους προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός. Είπε όμως ότι: ''Η ατομική άθληση σε εξωτερικούς χώρους, μία βόλτα στο πάρκο, μία βόλτα στο βουνό, είναι πράγματα στα οποία θα είμαστε πιο ανεκτικοί σε σχέση με το Μάρτιο''. Αυτό, βέβαια, δε σημαίνει ότι δε θα λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και ότι δε θα ισχύουν περιορισμοί για να αποφεύγεται ο συνωστισμός.

«Υπάρχουν κάποιες δραστηριότητες που είναι υγειονομικές βόμβες» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζοντας πως «δεν καταφέραμε να το μεταδώσουμε αυτό στους νέους μας, θέλουμε να περιορίσουμε την συνολική κινητικότητα». Υπενθυμίζεται πως η έξοδος για σωματική άσκηση στο 13033 ήταν και είναι ο αριθμός 6 και προβλέπει σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο, μέχρι τρία άτομα.

Tα πρωταθλήματα που συνεχίζονται

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του Κυριάκου Μητσοτάκη για δεύτερο lockdown σε ολόκληρη τη χώρα, ο Νίκος Χαρδαλιάς προέβη σε διευκρινίσεις αναφορικά με τον αθλητισμό. Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων τόνισε πως παρά το lockdown, θα συνεχιστεί η αγωνιστική δράση στην πρώτη κατηγορία σε ποδόσφαιρο (Super League Interwetten)και μπάσκετ (Basket League), όπως επίσης η διεξαγωγή αγώνων των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, σύμφωνα και με τα όσα είχε αναφέρει το Capitano.gr

Συγκεκριμένα, τόνισε πως "επιτρέπεται η ατομική άθληση σε εξωτερικούς δημόσιους χώρους και αθλητικές εγκαταστάσεις μέχρι τρία άτομα, με έναν εξ αυτών να είναι ο προπονητής. Επιτρέπεται επίσης η διεξαγωγή αγώνων μόνο της Super League και της Basket League, και ευρωπαϊκών αγώνων του Champions League, του Europa League, της EuroLeague και του Basketball Champions League". Θυμίζουμε ότι από αύριο δεν επιτρέπονται οι προπονήσεις στον ερασιτεχνικό αθλητισμό.

Χρήση αθλητικών εγκαταστάσεων - τι ισχύει με τα ατομικά αθλήματα

Ο αθλητισμός επιτρέπεται μόνο σε εξωτερικούς, δημόσιους χώρους, σε ανοικτούς αθλητικούς χώρους, το πολύ έως τρία άτομα μαζί, συμπεριλαμβανομένου του προπονητή. Επιτρέπονται μόνο ατομικά αθλήματα όπως αντισφαίριση, τοξοβολία, ιστιοπλοΐα και ποδηλασία.

Χρήση αθλητικών εγκαταστάσεων επιτρέπεται μόνο από όσους αθλητές θα περιλαμβάνονται στις ονομαστικές καταστάσεις της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, επειδή προετοιμάζονται για τους Ολυμπιακούς και Παρολυμπιακούς Αγώνες του 2021.

Πηγή: capitano.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου