Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020

Παναγιώτης Αμανατίδης - Διαδραστική συμμετοχή των φιλάθλων πριν, κατά τη διάρκεια, μετά τον αγώνα μέσω εφαρμογών

 

Διαδραστική συμμετοχή των φιλάθλων πριν, κατά τη διάρκεια, μετά τον αγώνα μέσω εφαρμογών διαθέσιμων στο ευρύ κοινό. 

Η κοινωνία μας εξελίσσεται ραγδαία μέσω της τεχνολογίας. Το ίδιο συμβαίνει και στο ποδόσφαιρο. Πλέον ο χώρος του ποδοσφαίρου σε υψηλό επίπεδο, απαιτεί μια ομάδα ανθρώπων με εξειδίκευση σε πολλές και διαφορετικές πτυχές του παιχνιδιού όπως:

(Όραμα- στόχος ομάδος ,προγραμματισμός, οργάνωση, δημόσιες σχέσεις, χορηγούς,manager,management, οικονομικά, διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού, προπονητική, εκγύμναση των ποδοσφαιριστών , διατροφή, ψυχολογία, ατομική και ομαδική ανάλυση της απόδοσης αλλά και τακτική ανάλυση τόσο της ομάδας όσο και των αντιπάλων, Data platforms analytics, δίκτυο ανθρώπων εξειδικευμένων στα predictive analytics για την εύρεση υποψήφιων μεταγραφικών στόχων που ταιριάζουν στην ομάδα μας, αλλά και για πολλές παραμέτρους που επηρεάζουν το παιχνίδι της ομάδας μας).

Όλες αυτές οι πτυχές πρέπει να είναι σε αρμονία για να υπάρχει καλό αποτέλεσμα.

Ο τομέας όμως της τεχνολογίας μπορεί μελλοντικά να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο από το επιστημονικά καταρτισμένο τεχνικό επιτελείο των ομάδων, αλλά ενδεχομένως και από τους φιλάθλους σε μια πιο απλουστευμένη έκδοση εννοείται για να καλύψουμε το μέσο όρο του γνωστικού επιπέδου όλων των φιλάθλων. Έτσι μελλοντικά μπορεί να υπάρξει μια ή περισσότερες εφαρμογές με καταχωρημένα διάφορα δεδομένα ομάδων που θα λαμβάνονται υπόψη από τους φιλάθλους και θα μπορέσουν να εκφράσουν την γνώμη τους μέσω της εφαρμογής . 

Όπως π.χ για την αρχική 11άδα, για το σχηματισμό, μετέπειτα για τις αλλαγές που ενδεχομένως πρέπει να γίνουν σε τακτική, διάταξη σε πρόσωπα και τέλος την εκτίμηση τους για τον αγώνα. Έτσι με κάποια χρονικά όρια πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τον αγώνα θα συλλέγονται τα δεδομένα και θα κοινοποιούνται τόσο στην εφαρμογή όσο π.χ. και στο μόνιτορ του κάθε σταδίου. Έτσι ο φίλαθλος κόσμος θα μπορεί να συμμετάσχει κατά μια έννοια ποιο ενεργά στον αγώνα.

Να σημειωθεί πως τα πεδία που θα μπορούν να συμμετάσχουν οι φίλαθλοι θα είναι συγκεκριμένα και η όποια επιχειρηματολογία σε συγκεκριμένα πλαίσια και όχι άναρχα για την αποφυγή διάφορων προβλημάτων. Έτσι θα βγαίνουν κατευθείαν ποσοστά και απαντήσεις στα διάφορα θέματα, με τον τρόπο αυτό η συμμετοχή του φίλαθλου κόσμου παίρνει μια άλλη διάσταση.

Μια ιδέα παραθέτω και τίποτα παραπάνω.

Με εκτίμηση 

Αμανατίδης Παναγιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου