Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020

Βόρεια Ελλάδα-Κορωνοϊός: Στο τραπέζι νέα μέτρα  - Σκέψεις για κλείσιμο χερσαίων συνόρων

Προβληματισμό και σκέψεις για πρόσθετα μέτρα προκαλεί στην κυβέρνηση ο αυξημένος αριθμός κρουσμάτων κορωνοϊού στη Βόρεια Ελλάδα. Από τα 3.209 νέα κρούσματα που ανακοινώθηκαν την Τετάρτη, τα 905 εντοπίζονται στη Θεσσαλονίκη ενώ στο «κόκκινο» είναι και άλλες περιοχές όπως Πέλλα, Γρεβενά, Δράμα, Φλώρινα Πιερία και Έβρος, όπως επεσήμανε και ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας διά του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη αμέσως μόλις προσγειώθηκε στην Ελλάδα και αύριο Πέμπτη, αναμένεται να γίνει και νέα σύσκεψη με τη συμμετοχή των κ. Τσιόδρα και Χαρδαλιά.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ στο τραπέζι είναι πλέον και νέα μέτρα ειδικά για την Βόρεια Ελλάδα, καθώς εντοπίζεται πολύ μεγάλη κινητικότητα στα χερσαία σύνορα, λόγω και των εργατών γης που έρχονται από χώρες πολύ επιβαρυμένες επιδημιολογικά.

Τα μέτρα αυτά μπορεί να αφορούν αυστηρότερους ελέγχους στα χερσαία σύνορα και αν παραστεί ανάγκη το κλείσιμο των χερσαίων συνόρων ως έσχατη λύση.

Επίσης δεν αποκλείεται να δούμε ακόμη πιο αυστηρά μέτρα για το lockdown και ειδικά στη Θεσσαλονίκη.

Ποια θα είναι αυτά τα μέτρα θα φανεί σύμφωνα με πληροφορίες τις επόμενες ημέρες και αφού γίνουν οι διαβουλεύσεις και οι συζητήσεις με την επιτροπή επιδημιολόγων και τον Νίκο Χαρδαλιά.

Πηγή: skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου