Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020

Χειμωνιάτικος ο καιρός με τοπικές βροχές και χαμηλές θερμοκρασίες

 Χειμωνιάτικος αναμένεται να είναι ο καιρός σήμερα, με έντονα φαινόμενα να πλήττουν αρκετές περιοχές.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ, τα πιο έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Βροχές και καταιγίδες, ωστόσο, αναμένονται και σε άλλες περιοχές. Ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης εξήγησε στο OPEN TV ότι σήμερα θα πέσει αισθητά η θερμοκρασία, στο Αιγαίο θα επικρατήσουν βοριάδες έως και 8 με 9 μποφόρ τοπικά και στο νότιο και νοτιοανατολικό τμήμα χρειάζεται προσοχή λόγω των έντονων βροχοπτώσεων.

«Θα κάνει αρκετό κρύο. Αυτές οι πολύ ψυχρές αέριες μάζες, εξαιτίας του Ωμέγα Εμποδιστή, έχουν κινηθεί από Ρωσία προς Ελλάδα» εξήγησε ο κ. Μαρουσάκης, τονίζοντας ότι τις πρωινές ώρες καταγράφηκαν θερμοκρασίες 3 και 4 βαθμών Κελσίου σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας.

Ο καιρός της Πέμπτης

Σήμερα, ο καιρός θα «βαρύνει» αρχικά στη νότια νησιωτική χώρα, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους και κατά τόπους χαλαζοπτώσεις. Δεν αποκλείεται ωστόσο να εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες και στα ανατολικά της υπόλοιπης χώρας, κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Από το απόγευμα τα φαινόμενα στα βόρεια θα εξασθενήσουν.

Ο καιρός, σύμφωνα με την ΕΜΥ, θα είναι σχετικά άστατος και στην Αττική, όπου αναμένονται τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες. Πιθανότητα περιορισμένων τοπικών βροχών υπάρχει και για τη Θεσσαλονίκη. Υστερα από τις εκτιμήσεις των μετεωρολόγων, η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας εξέδωσε ειδικές οδηγίες, με τους ειδικούς να ανησυχούν για την Κρήτη λόγω των πρόσφατων «χτυπημάτων» από την κακοκαιρία.

Ο καιρός της Παρασκευής

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, από αύριο τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας. Παρά ταύτα, στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τα φαινόμενα μέχρι το μεσημέρι θα είναι κατά τόπους έντονα. Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν πιθανότητα ενός νέου κύματος κακοκαιρίας από τα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Πηγή: iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου