Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020

Η «έξυπνη» εφαρμογή για τις μετακινήσεις που έφτιαξαν δυο Κατερινιώτες!

                                            

ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΧΩΡΙΣ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ

Μια «έξυπνη» εφαρμογή η οποία απλουστεύει πολύ περισσότερο την διαδικασία της αίτησης έγκρισης μετακίνησης πολιτών στο13033, έφτιαξαν οι Κατερινιώτες Τάσος Κεσενλής και Γιάννης Πουλικίδης. Πρόκειται για μια χρήσιμη εφαρμογή που διατίθεται στη Google store και απλουστεύει σε πολύ σημαντικό βαθμό τη διαδικασία.

Όπως εξηγεί ο κ. Κεσενλής, η ιδέα ξεκίνησε από την πρώτη καραντίνα, όταν διαπίστωσε την δυσκολία των γονέων του αλλά και γενικότερα των ηλικιωμένων να θυμούνται ποια νούμερα αντιστοιχούσαν σε ποια δραστηριότητα. 

Έτσι λοιπόν μαζί με τον κ. Πουλικίδη έφτιαξαν μια εφαρμογή η οποία έχει την ικανότητα να αποθηκεύει το τελευταίο μήνυμα μαζί με τα στοιχεία του αποστολέα, έτσι ώστε την επόμενη φορά να μην χρειάζεται να ξαναγραφούν ή να πρέπει κάποιος να ψάξει πάλι τα νούμερα που αντιστοιχούν στο σούπερ μάρκετ ή στο φαρμακείο και με ένα απλό κλικ στέλνει στο αποθηκευμένο πλέον μήνυμα στο 13033. «Η εφαρμογή δημιουργήθηκε το βράδυ της ανακοίνωσης του πρώτου Lockdown και με γνώμονα την εύκολη αποστολή μηνύματος κυρίως από μεγαλύτερες ηλικίες για αυτό και έχει μεγάλα κουμπιά και γράμματα.

Αυτό που πρέπει να τονίσουμε πρωταρχικά είναι ότι η εφαρμογή δεν κρατάει κανένα προσωπικό δεδομένο του χρήστη. Το ονοματεπώνυμο και η διεύθυνση αποθηκεύονται τοπικά στην συσκευή του χρήστη και διαγράφονται με την αφαίρεση της εφαρμογής από το κινητό», επισημαίνει ο κ. Κεσενλής.

Η ευκολία της εφαρμογής

Ο τίτλος της εφαρμογής είναι «13033 SMS Αίτησης Έγκρισης Μετακίνησης Πολιτών». H εφαρμογή κάνει τρία πράγματα: Κρατάει το όνομα και το επίθετο σου ώστε να μην χρειάζεται να τα πληκτρολογείς κάθε φόρα. Επίσης, ανοίγοντας την λίστα με τους λόγους μετακίνησης σου λέει τι κάνει κάθε επιλογή για μετακίνηση ώστε να μην χρειάζεται να τα θυμάσαι από έξω και τέλος, απομνημονεύει τον τελευταίο λόγο μετακίνησης έτσι ώστε αν παράδειγμα κάποια κυρία βγαίνει καθημερινά για να πάει στο σούπερ μάρκετ , με δύο μόνο κλικ στέλνει το μήνυμα στο 13033

15 χιλιάδες χρήστες, 130 χιλιάδες μηνύματα

Η αποδοχή ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντική από την Πιερία και όχι μόνο. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι το βράδι του Σαββάτου είχαν «κατεβάσει» τη συγκεκριμένη εφαρμογή 15 χιλιάδες άτομα ενώ συνολικά στάλθηκαν 130 χιλιάδες sms με αυτόν τον τρόπο.

Πηγή: Ολύμπιο Βήμα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου