Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020

Νοσοκομείο Κατερίνης - Ανακοίνωση λόγω σοβαρής έξαρσης της πανδημίας

 

Λόγω της σοβαρής έξαρσης της πανδημίας και στο πλαίσιο εντατικοποίησης των μέτρων για την αποφυγή διασποράς του κοροναϊού SARS-CoV-2 και προκειμένου να προασπίσουμε τη δημόσια υγεία των κατοίκων της Π.Ε. Πιερίας και των νοσηλευόμενων ασθενών, επέρχονται οι παρακάτω αλλαγές στη λειτουργία του Γ.Ν. Κατερίνης:

  1. Το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (Τ.Ε.Π.) μεταφέρεται στο χώρο των Τακτικών Εξωτερικών Ιατρείων απέναντι από την Κεντρική είσοδο του Νοσοκομείου (Δυτική πύλη).
  2. Το Τ.Ε.Π. Covid μεταφέρεται στο χώρο του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών.
  3. Η δειγματοληψία για κοροναϊό θα διενεργείται απέναντι από την Κεντρική είσοδο του Νοσοκομείου σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους.
  4. Αναστέλλονται οι τακτικές – προγραμματισμένες χειρουργικές επεμβάσεις κατά 80% καθώς και η λειτουργία των Τακτικών Εξωτερικών & Απογευματινών Ιατρείων.
  • Εξαιρούνται οι έκτακτες και επείγουσες επεμβάσεις και οι ασθενείς με χρόνια νοσήματα και οι μετεγχειρητικοί ασθενείς.
  • Το επισκεπτήριο των ασθενών συνεχίζει να είναι υπό περιορισμό και όπου κρίνεται αναγκαίο, δύναται να υπάρχει ένας συνοδός στον οποίο θα δίνεται ειδική άδεια παραμονής.
  • ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ η παραμονή στο νοσοκομείο συνοδών που παρουσιάζουν οποιοδήποτε σύμπτωμα λοίμωξης ανωτέρου αναπνευστικού (πυρετός, δεκατική κίνηση, βήχας, φαρυγγαλγία, ρινική καταρροή).

Ειδικότερα, λόγω της αναστολής λειτουργίας των Τακτικών Εξωτερικών Ιατρείων – εκτός των χρόνιων νοσημάτων και των μετεγχειρητικών ασθενών – παρακαλείσθε:

  • ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟ, ΝΑ ΠΡΟΣΕΡΧΕΣΤΕ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ.
  • ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΣΕ ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΤΕ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΔΙΑΛΟΓΗΣ:
  • ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΙΑΤΡΕΙΩΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΤΕ ΣΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ: 2351350200, -234, -235.
  • ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ, ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΖΗΤΑΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΘΕΡΑΠΟΝΤΕΣ ΙΑΤΡΟΥΣ ΣΑΣ.
  • ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ Η ΑΫΛΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ, Η ΕΚΔΟΣΗ ΠΑΡΑΠΕΜΠΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΠΑΡΑΠΕΜΠΤΙΚΟΥ ΣΑΣ.
  • ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΗ ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΤΤΩΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ, ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ΙΑΤΡΙΚΗ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗ* ΚΑΙ ΕΧΕΤΕ ΗΔΗ ΕΞΕΤΑΣΤΕΙ ΣΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ, ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ Ή ΝΟΣΗΛΕΥΘΗΚΑΤΕ, ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΤΕ ΣΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ & Ε-MAIL ΩΣ ΕΞΗΣ:
  • ΤΗΛ. 2351350385 (ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ) ΚΑΙ ΜΕ ΖΉΤΗΣΗ ΜΕΣΩ Ε-MAIL : papanikolaou@1142.syzefxis.gov.grhoskat@otenet.gr.
  • ΤΗΛ. 2351350206 ( ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ), papanikolaou@1142.syzefxis.gov.gr
  • ΤΗΛ. 2351350339, 343 ( ΤΜΗΜΑ ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ) hoskat@otenet.gr.

*Στο αίτημά σας θα πρέπει να αναφέρετε: ΟΜΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ, ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΡΟΣ,  διεύθυνση, τηλέφωνο, ημερομηνία εξέτασης ή εισαγωγής, Ιατρείο ή κλινική, ΑΜΚΑ, το φορέα στον οποίο θα καταθέσετε τη γνωμάτευση και τρόπο αποστολής (μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος ή ταχυδρομείου).

ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΝΑΓΚΗΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΣΤΕ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΛΗΠΤΩΝ/ΛΗΠΤΡΙΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 2351350209.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου