Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020

Εκκληση για συγκέντρωση κουβερτών για το νοσοκομείο της πόλης μας



Έκκληση για συγκέντρωση κουβερτών

Μετά από συνεννόηση με τη διοίκηση του νοσοκομείου της πόλης μας καλούμε τους συμπολίτες μας να προσφέρουν καθαρές, μονές κουβέρτες για την άμεση κάλυψη των αναγκών των νοσηλευομένων.

Αγαπητοί συμπολίτες

Η παρούσα επιστολή συντάχθηκε  μετά από ενδελεχή έρευνα και διασταύρωση στοιχείων ώστε να μην εκθέσει άδικα κανέναν.  Ολοι γνωρίζουμε πως η χώρα μας, πρακτικά, βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Το εθνικό σύστημα υγείας και οι άνθρωποι που το υπηρετούν, έχουν ξεπεράσει τα όρια της αντοχής τους, ενώ χιλιάδες άρρωστοι συμπολίτες μας περιμένουν με αγωνία να βρεθεί μία γωνιά στο νοσοκομείο της πόλης τους για να τους περιθάλψει. 

Έσι και στο νοσοκομείο της Κατερίνης βρίσκονται πάρα πολλοί συμπολίτες μας στους οποίους προσφέρεται κάθε δυνατή βοήθεια, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει, πώς πολλές φορές δεν τους λείπουν τα απαραίτητα. 

Πληροφορηθήκαμε από συγγενικά μας πρόσωπα τα οποία νοσηλεύονται στο  νοσοκομείο της πόλης μας, πώς το νοσηλευτικό προσωπικό αδυνατεί να προσφέρει σε κάποιους ασθενείς κουβέρτες για να σκεπαστούν.  Επικοινωνήσαμε με τη διοίκηση  και το προσωπικό του νοσοκομείου οι οποίοι δεν επιβεβαιώνουν μεν την παραπάνω πληροφορία, όμως δεν αρνήθηκαν να δεχτούν “για παν ενδεχόμενο” κάθε δυνατή βοήθεια.

Συμφωνήσαμε λοιπόν να παραδώσουμε αύριο το πρωί μία μεγάλη ποσότητα από μονές κουβέρτες τις οποίες διαθέτει ο ξενώνας του Καπνικού Σταθμού Κατερίνης, όπως επίσης μεγάλη ποσότητα απολυμαντικών, υποσέντονα και πάνες ενηλίκων.

Με την παρούσα επιστολή και από αυτή τη στιγμή, καλούμε όλους τους πολίτες της Πιερίας να προσφέρουν καθαρές, μονές κουβέρτες (προσοχή, όχι διπλές) και να τις παραδώσουν άμεσα στον Καπνικό Σταθμό (οδός Φλέμινγκ 8, δίπλα στο πάρκινγκ των δικαστηρίων) μέσα σε μία κλειστή πλαστική σακούλα σκουπιδιών. Ακόμη κι αν η πόρτα είναι κλειστή σας παρακαλούμε να ρίξετε τη σακούλα σας πάνω από την καγκελόπορτα. 

Οι κουβέρτες που θα συγκεντρωθούν  θα ελεγχθούν,  θα συσκευαστούν και θα παραδοθούν από το προσωπικό του Κοινωνικού Φαρμακείου του Καπνικού Σταθμού Κατερίνης στο νοσοκομείο της πόλης μας και στη συνέχεια θα διατεθούν στους συμπολίτες μας που νοσηλεύονται.

Φίλες και φίλοι,  δεν είναι ώρα για πολιτικές αντιπαραθέσεις και συζητήσεις οι οποίες θα μπορούσαν να διεξαχθούν κάποια άλλη στιγμή.  Σήμερα  δοκιμάζεται ο τόπος μας και όλοι πρέπει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Ασθενείς, γιατροί, νοσηλεύτριες και νοσηλευτές  χρειάζονται την  έμπρακτη συμπαράστασή μας. 

Τη συζήτηση κατά πόσο θα έπρεπε να είμαστε έτοιμοι για ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ας την αφήσουμε για κάποια άλλη στιγμή. Υποσχόμαστε όμως πως θα την προκαλέσουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου