Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2020

Δήμος Κατερίνης: Προληπτικοί καθαρισμοί φρεατίων στον πεζόδρομο της Μ.Αλεξάνδρου, ενόψει χειμώνα

Σε προληπτικούς καθαρισμούς φρεατίων στον πεζόδρομο της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου, στην Κατερίνη, προχώρησε η Αντιδημαρχία Καθαριότητας ενόψει χειμώνα. 

Σκοπός αυτής της δράσης είναι η αφαίρεση λάσπης, φύλλων, αποτσίγαρων και άλλων μικροαντικειμένων τα οποία συνιστούν μια συμπαγή μάζα μέσα στα φρεάτια και δεν επιτρέπουν την ομαλή διοχέτευση των νερών μετά από δυνατές βροχοπτώσεις. Το αποτέλεσμα είναι, τα φρεάτια να μη μπορούν να απορροφήσουν απρόσκοπτα όλο το νερό της βροχής και να πλημμυρίζουν τον πεζόδρομο και τα γύρω καταστήματα. 

Από τέτοιου είδους καταστάσεις, δηλαδή από δυνατές βροχοπτώσεις όπου τα φρεάτια πλημμύρισαν, κατά το παρελθόν έχουν προκληθεί ζημιές σε εμπορικά καταστήματα και έχουν ταλαιπωρηθεί διερχόμενοι και καταστηματάρχες στους πεζόδρομους της πόλης. 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ Γ.ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ. 

Σε δηλώσεις του ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Γιώργος Κυριακίδης, μιλώντας για τον καθαρισμό των φρεατίων ανέφερε μεταξύ άλλων: «Καθαρίζουμε φρεάτια, ενόψει χειμώνα, και προλαμβάνουμε κάποιες δυσάρεστες καταστάσεις που έχει υποστεί ο πεζόδρομος της Μ.Αλεξάνδρου κατά το παρελθόν. Συνεργεία της Αντιδημαρχίας Καθαριότητας αφαιρούν αρκετές λάσπες που έχουν κατακαθίσει στα φρεάτια καθώς και σκουπίδια που δυστυχώς πετούν κάποιοι διερχόμενοι, αλλά όχι μόνο. 

Χαιρόμαστε όμως που αρκετοί πολίτες έχουν καταλάβει και έχουν συνειδητοποιήσει το τι σημαίνει καθαρισμός φρεατίων αλλά και το ποιες δύσκολες καταστάσεις μπορούμε να αποφύγουμε με τέτοιου είδους δράσεις. Παρακαλούμε όμως κάποιους άλλους συμπολίτες μας, που ακόμη δεν έχουν συνειδητοποιήσει αυτούς τους κινδύνους, να αποφεύγουν να πετούν αποτσίγαρα καθώς και άλλα μικροσκουπίδια στα φρεάτια. 

Άλλωστε, υπάρχουν στο κέντρο της Κατερίνης όχι μόνο αρκετά καλάθια απορριμμάτων για να πετούν τα μικροσκουπίδια τους αλλά και σε κάποια καλάθια υπάρχουν ενσωματωμένες σταχτοθήκες για την απόρριψη των αποτσίγαρών τους». 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου