Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020

Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας - Αναπνευστικό δείγμα υπαλλήλων σε κλιμάκιο του Ε.Ο.Δ.Υ.

 # μένουμε ΑΣΦΑΛΕΙΣ

#Εξασφαλίζουμε ότι είμαστε ΑΣΦΑΛΕΙΣ

Σοφία Μαυρίδου, Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας:

«Υπάλληλοι της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, έδωσαν αναπνευστικό δείγμα σε κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.), για την έκδοση σχετικής διάγνωσης.

Είμαστε υπεύθυνοι άνθρωποι και λειτουργούμε στην καθημερινότητά μας ως υπεύθυνοι πολίτες, για την διασφάλιση της υγείας μας και την υγεία των άλλων» 

Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας συνεχίζει το καθεστώς της προστασίας εργαζομένων για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του νέου κύματος του COVID-19 αλλά και την ιχνηλάτηση των πιθανών κρουσμάτων μεταξύ των υπαλλήλων στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας.

Με πρωτοβουλία της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, Σοφίας Μαυρίδου, έγινε αίτημα στον Ε.Ο.Δ.Υ., για την αποστολή κλιμακίου στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, ώστε να γίνει δειγματοληψία από τους υπηρετούντες σε αυτή.

Ο Ε.Ο.Δ.Υ. ανταποκρινόμενος, απέστειλε κλιμάκιο όπου από τους υπαλλήλους της Π.Ε. Πιερίας, έγινε λήψη δείγματος (είτε ρινικού είτε στοματοφαρυγγικού επιχρίσματος). Τα αποτελέσματα θα κοινοποιηθούν στους υπαλλήλους, ξεχωριστά, ώστε με ατομική ευθύνη τους, να ενημερώσουν τις οικείες Διευθύνσεις που ανήκουν, για να εφαρμοστούν τα ειδικά πρωτόκολλα με μέτρα αντιμετώπισης και καταστολής της εξάπλωσης του ιού.

Σημειώνουμε ότι, οι υπηρεσίες της Π.Ε. Πιερίας, εξακολουθούν και λειτουργούν υπό το καθεστώς που προβλέπεται από τις υγειονομικές διατάξεις για την διασφάλιση της υγείας εργαζομένων και πολιτών, ενώ η εξυπηρέτηση του κοινού γίνεται σχεδόν αποκλειστικά με τηλεφωνικό ή ηλεκτρονικό τρόπο καθώς και με την χρήση υπηρεσιών ταχυδρομείου. Οι τρόποι επικοινωνίας με τους εργαζόμενους της ΠΕ Πιερίας, βρίσκονται στο επίσημο site της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας / Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας και παρακαλούμε, εκ νέου, να γίνεται χρήση τους, ώστε να εξυπηρετείται το κοινό.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ισχύουσα νομοθεσία για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού COVID-19, αρμόδιοι φορείς είναι το Υπουργείο Υγείας, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη μέσω της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου