Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2020

Στην απόγνωση της πανδημίας

 Προετοιμαζόμασταν χρόνια για να γίνουμε καλύτεροι μαχητές. Συναντήσαμε στο διάβα μας πολλές μορφές ιών στο παρελθόν. Και  αντισταθήκαμε χωρίς να διακόψουμε οποιαδήποτε λειτουργία. Τώρα στερούνται όλοι την ευκαιρία για τον αγώνα που δικαιούνται. Άλλοι στον επαγγελματικό τομέα και άλλοι στον προσωπικό.

  Στον πάγο οι  μήνες προετοιμασίας σκληρών προπονήσεων για να μείνουμε έγκλειστοι.

Ναι,  θα μείνουμε.

Έχουμε μάθει να πειθαρχούμε. Και αυτό όχι γιατί το επιβάλλεται εσείς αλλά γιατί έχει γίνει κανόνας ζωής, και το χρωστάμε στην δεοντολογία του αθλήματος. Έχουμε μάθει να δείχνουμε σεβασμό. 

Εσείς;

 Οπωσδήποτε όφειλαν οι ειδικοί επιστήμονες να μας προετοιμάσουν για μια  εναλλακτική λύση και ένα εκτάκτου ανάγκης σχέδιο το πως πρέπει να συνεχίσουμε να ζούμε υπό την ύπαρξη του ιού. Είτε αυτό λέγεται μάσκα , είτε γάντια, είτε φόρμα προστασίας. Πλέον έγινε αναπόσπαστο κομμάτι. Ήδη εντάσσεται στον τρόπο ζωής μας. Όπως όλοι εργάζονται κανονικά στην παραγωγή και στο εμπόριο και στις υπηρεσίες  όφειλε να συνεχιστεί η κανονικότητα της ανθρώπινης ζωής φυσικά με τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής. Η στέρηση της ατομικής ελευθερίας καθώς και η οικονομική καταστροφή που απορρέει,  δεν οδηγεί στο αίσθημα ατομικής ευθύνης αλλά στην πλήρη εξάρθρωση της ατομικής υπόστασης. 

Αυτό θέλετε; Αν όχι , δυστυχώς αυτό συμβαίνει..

Λυπάμαι , που ενώ εμείς προσπαθούμε για το κοινό καλό , όλοι οι υπόλοιποι προσπαθούν για την κατάρρευση και την εξαθλίωση. 

Αν αυτό λέγεται αγώνας  από κοινού για την Πατρίδα τότε επιτρέψτε μου να σας πω ότι είναι ακριβώς το ίδιο όταν στέλνουμε μαχητές στην 1η γραμμή χωρίς Πυρομαχικά....

kostashuron.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου