Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2020

Καιρός: “Ποδαρικό” με ηλιοφάνεια κάνει ο Νοέμβριος

Καλός θα είναι ο καιρός σχεδόν σε όλη τη χώρα. Πού υπάρχει πιθανότητα να βρέξει. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Την Κυριακή περιμένουμε λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες αρχικά στα βορειοανατολικά και βαθμιαία στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη.  Πιθανότητα ασθενών βροχών κυρίως στην Εύβοια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Στην Αττική αναμένονται τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι  γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση. Ο υδράργυρος θα δείξει από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και τη Θράκη αναμένεται γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά τμήματα μέχρι τις μεσημβρινές ώρες.

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, γρήγορα θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 ως 21 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο προβλέπεται γενικά αίθριος με λίγες αραιές  εφώσεις. Οι ανεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο περιμένουμε λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες. Πιθανότητα ασθενών βροχών στην Εύβοια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τις πρώτες πρωινές ώρες στις Σποράδες τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέου από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπεται γενικά αίθριος και καιρός. Τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες στο ανατολικό Αιγαίο. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Σάμο αναμένεεται γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση καιρού για 02-11-2020

Την Δευτέρα αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, κυρίως από το απόγευμα στα βόρεια. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη, κυρίως στα ηπειρωτικά. 

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ, στα  ανατολικά τοπικά 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου