Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020

Μάσκα παντού απο το πρωί του Σαββάτου - Σε ποιές περιοχές έχει νυχτερινό Lockdown (χάρτης)


Τα δύο αναμενόμενα περιοριστικά μέτρα που θα ισχύσουν από το Σάββατο, ανακοίνωσε στο διάγγελμά του ο πρωθυπουργός:

«Πρώτον, σε περιοχές με επικίνδυνη αύξηση κρουσμάτων, αυτές των επιπέδων 3 και 4, θα απαγορεύεται η κυκλοφορία από τις 12.30 μετά τα μεσάνυχτα έως τις 5.00 το πρωί. Εξαιρούνται, βέβαια, όσοι εργάζονται τη νύχτα και τα περιστατικά έκτακτης ανάγκης.

Δεύτερον, η χρήση μάσκας γίνεται υποχρεωτική παντού. Όχι μόνο σε κλειστούς αλλά και σε ανοιχτούς χώρους. Γιατί ο κορονοϊός καραδοκεί παντού, χωρίς να περιμένει στην είσοδο ενός καταστήματος. «Δεν τρώει πόρτα», για να μιλήσω στη γλώσσα των νεότερων.

Για να το πω με απλά λόγια, και στο καφέ ή στο εστιατόριο θα μπαίνουμε, στο εξής, με μάσκα. Την οποία θα αφαιρούμε μόνο όταν καθόμαστε στο τραπέζι. Και βέβαια εξακολουθεί να ισχύει η απαγόρευση των ορθίων σε εσωτερικές αίθουσες.

Η εφαρμογή των δύο νέων μέτρων ξεκινά από τις 6.00 το πρωί του Σαββάτου. Θα μπορούσαμε να περιμένουμε; Ίσως, καθώς η κατάσταση εδώ παραμένει συγκριτικά καλύτερη από άλλες χώρες. Όμως εξαρχής αποφασίσαμε να κινούμαστε προληπτικά. Κι αυτό αποκτά πρόσθετη σημασία τώρα, ενόψει της περιόδου των Χριστουγέννων», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.


Η Ελλάδα διαθέτει πλέον έναν νέο Χάρτη με τα επίπεδα εμφάνισης του ιού και τα μέτρα ανά περιοχή, όπως είπε. Ωστόσο, το σχέδιο των αρχών είναι δυναμικό και προσαρμόζεται στις νέες συνθήκες.

Έτσι, λοιπόν, στις περιοχές που θα εφαρμοστούν τα μέτρα από το Σάββατο (επίπεδο 3 και 4) βρίσκονται:

Αττική

Ηράκλειο Κρήτης

Σαντορίνη

Αχαΐα

Ιωάννινα

Καρδίτσα

Καστοριά

ΚΕΑ-Κύθνος

Ζάκυνθος

Κοζάνη

Πέλλα

Λέσβος

Χίος

Σάμος

Μύκονος

Τρίκαλα

Νησιά Αττικής

Επίσης, από την Παρασκευή στο Επίπεδο 3, δηλαδή σε «πορτοκαλί» συναγερμό, θα βρίσκονται και η Θεσσαλονίκη, η Βοιωτία, η Λάρισα και οι Σέρρες.

Πηγή: aftodioikisi.gr

Μάσκα - Πιερία

Ως προς τη χρήση της μάσκας το καθεστώς παραμένει ως έχει. Είναι υποχρεωτική σε όλους τους εσωτερικούς χώρους εργασίας καθώς και σε όλους τους εξωτερικούς όπου υπάρχει συγχρωτισμός. Σε περίπτωση μεταπήδησης στο επίπεδο 4 (αυξημένου κινδύνου) η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική και στους εξωτερικούς χώρους, ασχέτως συγχρωτισμού ή όχι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου