Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020

Την κάνω με ελαφριά πηδηματάκια

 


Ας παίξουμε ένα παιχνίδι. Εμείς θα ρωτάμε κι εσείς … δεν θα απαντάτε, γιατί τα ερωτήματα είναι ρητορικά. Έτσι τις απαντήσεις θα τις δίνει μόνο αυτός που ρωτά. Ή μάλλον αυτός που πρέπει να απαντά, αντί να απαντά, θα ρωτά ή θα καταγγέλλει ή …. τέλος πάντων … ας δούμε τι θα καταλάβετε. 

Τετάρτη21 Οκτωβρίου 2020. Ξαναδιαβάστε το. 21 και όχι 20 Οκτωβρίου.

Τηλεσυνεδριάζει το διευρυμένο ΠΥΣΔΕ.

Θέμα: Τοποθέτηση σε θέση Υποδιευθυντή/ντριας σε σχολικές μονάδες της ΔΙΔΕ Πιερίας

Τυπική διαδικασία μιας και οι Σύλλογοι Διδασκόντων του Μουσικού Σχολείου και του 4ου Γυμνασίου είχαν ήδη αποφασίσει και το Συμβούλιο απλά επικύρωσε την επιλογή τους. Έτσι, με 2 μήνες καθυστέρηση, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων, τα 2 σχολεία απέκτησαν επιτέλους Υποδιευθυντές. Ευχόμαστε στους 2 εκλεκτούς συναδέλφους καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο τους.

Με την ευκαιρία να πούμε ότι, κατά γενική ομολογία, η θέση του Υποδιευθυντή είναι ίσως η πιο δύσκολη σε κάθε σχολική μονάδα, αφού θα πρέπει να διεκπεραιώνει το δύσκολο διοικητικό του έργο, κάνοντας παράλληλα και 14 ή 16 ώρες μάθημα, για να λάβει ως αντάλλαγμα ένα πολύ χαμηλό επίδομα θέσης.

Υπενθυμίζουμε ότι στα συνέδρια της Ο.Λ.Μ.Ε. επανειλημμένα έχουμε καταθέσει την πρόταση να μειωθεί το διδακτικό ωράριο Διευθυντών και Υποδιευθυντών, η οποία ωστόσο προσκρούει πάντα στην σταθερή άρνηση των κομματικών παρατάξεων (!) και για το λόγο αυτό ποτέ δεν υπερψηφίζεται.

Από τη άλλη, καλό είναι να θυμηθούμε, αυτό που οι παλαιότεροι γνωρίζουν. Δεν ήταν πάντα η τοποθέτηση των Υποδιευθυντών των σχολικών μονάδων τυπική διαδικασία για το ΠΥΣΔΕ. Δεν ήταν λίγες οι φορές, που το ΠΥΣΔΕ αλλοίωνε τις αποφάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων, τοποθετώντας στις θέσεις των Υποδιευθυντών, όχι αυτούς που οι Σύλλογοι επέλεγαν, αλλά αυτούς που επέλεγε το κόμμα. Αν αφήσουμε τα υπηρεσιακά συμβούλια χωρίς ανεξάρτητους και ακομμάτιστους αιρετούς, δεν είναι καθόλου απίθανο να δούμε την κακιά αυτή συνήθεια να επιστρέφει.

Μετά το πέρας της τηλεσυνεδρίασης του διευρυμένου ΠΥΣΔΕ, ακολουθεί η κανονική τηλεσυνεδρίαση.

Θέμα 1ο: Αναγνώριση συνάφειας μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών

Αναγνωρίστηκε ομόφωνα ο μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών σε αναπληρώτρια εκπαιδευτικό κλάδου ΠΕ04.01.

Θέμα 2ο: Άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου

Εγκρίθηκε ομόφωνα η άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου σε αναπληρωτή εκπαιδευτικό κλάδου ΠΕ87.08.

Θέμα 3ο: Διεξαγωγή συνεντεύξεων για την θέση του Υπευθύνου ΕΚΦΕ

Όπως μπορεί να αντιληφθεί κανείς, η πραγματοποίηση τέτοιων συνεντεύξεων μέσω τηλεδιασκέψεων, εγείρει μια σειρά ερωτηματικά. Διατυπώσαμε τις ενστάσεις μας για το αδιάβλητο της διαδικασίας. Μιας και οι δύο υποψήφιοι είναι της ίδιας ειδικότητας και διεκδικούσαν την ίδια ακριβώς θέση, αν κάποιος ήθελε να θέσει και στους δύο τα ίδια ερωτήματα, προκειμένου να μπορέσει να τους συγκρίνει, πώς θα εξασφαλιζόταν ότι κατά τη διάρκεια της συνέντευξης του 1ου υποψηφίου, τα ερωτήματα, που αυτός θα δεχόταν, δεν θα διέρρεαν προς την 2η υποψήφια; Ο απλός αυτός προβληματισμός, δεν μπορούσαμε να φανταστούμε τι συνέπειες θα είχε.

Με απόφαση της Διευθύντριας Δ.Ε. Πιερίας η τηλεσυνεδρίαση διακόπηκε και τα μέλη του Συμβουλίου κλήθηκαν να μεταβούν αυτοπροσώπως στη Δ.Δ.Ε. Πιερίας, προκειμένου η διαδικασία των συνεντεύξεων να συνεχιστεί διά ζώσης. Έτσι για πρώτη φορά μετά από αρκετούς μήνες, πραγματοποιήθηκε μια κανονική συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ Πιερίας. Χαιρετίζουμε την απόφαση της Διευθύντριας Δ.Ε. Πιερίας, καθότι θεωρούμε ότι είναι προς την σωστή κατεύθυνση και διασφαλίζει τη σωστή λειτουργία του Συμβουλίου και τις διαφανείς διαδικασίες. Ελπίζουμε πως δεν θα είναι μια μεμονωμένη απόφαση, κάτι που πιστεύουμε ότι θα βοηθήσει στη βελτίωση της λειτουργίας του Συμβουλίου.

Αφού αναγνώστηκε το βιογραφικό του 1ου υποψηφίου και δόθηκε η δυνατότητα να ελεγχθούν τα συνημμένα έγγραφα από τα μέλη του Συμβουλίου, πραγματοποιήθηκε χωρίς προβλήματα η 1η από τις δύο συνεντεύξεις.

Επαναλήφθηκε το ίδιο και για τη 2η υποψήφια, η οποία κλήθηκε με τη σειρά της να λάβει μέρος στη διαδικασία. Είναι αυτονόητο, ότι ένας υποψήφιος για μία θέση ευθύνης έχει δικαίωμα να αλλάξει γνώμη. Μιας και ο πίνακας με τη μοριοδότηση των 2 υποψηφίων είχε ανακοινωθεί εδώ και μέρες, χωρίς να υποβληθεί καμία ένσταση, θα περίμενε κανείς ότι η κα Σταματία Μπέση, εφόσον είχε μετανιώσει για την υποψηφιότητά της, είχε όλο το χρόνο να την αποσύρει. Ωστόσο αυτή επέλεξε να κάνει την στιγμή της συνέντευξής της και συμπτωματικά, αφού η εξ αποστάσεως συνέντευξη είχε μετατραπεί σε δια ζώσης!

Κατέθεσε λοιπόν ένα κείμενο, για να διευκολύνει τη διαδικασία, όπως είπε,με οποίο δήλωνε ότι παραιτείται από τη διεκδίκηση της θέσης του υπευθύνου ΕΚΦΕ Πιερίας καιθα ήθελε να παραμείνει ως αναπληρώτρια, εφόσον το δικαιούται! Αιτιολογώντας ανέφερε στο κείμενό της πως ο νόμος την αδικεί, καθόσον δεν μοριοδοτεί τη θητεία της ως σχεδιάστρια-αξιολογήτρια πρόσθετης διδακτικής στήριξης! Φυσικά την συγκεκριμένη αδικία την ανακάλυψε την μέρα της συνέντευξης, αφού προφανώς όταν υπέβαλε υποψηφιότητα δεν φρόντισε να διαβάσει ποια είναι τα μοριοδοτούμενα κριτήρια.

Επίσης στο κείμενο ανέφερε ότι δεν άσκησε κανενός είδους πίεση ούτε η ίδια ούτε ο σύζυγός της Στάθης Συμεωνίδης για ευνοϊκή μεταχείριση, όπως ανέφερε το μέλος της Κίνησης Ελεύθερων Εκπαιδευτικών Γιώργος Βαρδακώστας σε κατ’ ιδίαν συζήτηση με τον Δημήτρη Γάτα κατά τη διάρκεια επίσκεψης της παράταξης σε σχολική μονάδα!!!!!

Προς ενημέρωση όλων των συναδέλφων η επίσκεψή μας στο Γυμνάσιο Λεπτοκαρυάς, στην οποία αναφέρεται η κα Μπέση έγινε 5 μέρες πριν την συνέντευξη στις 16 Οκτωβρίου. Η κα Μπέση προσβλήθηκε με 5 μέρες καθυστέρηση από το περιεχόμενο κάποιας κατ’ ιδίαν συνομιλίας, που της μεταφέρθηκε από τον «αξιόπιστο» κ. Γάτα. Προφανώς η πληροφορία μεταφέρθηκε στην κα Μπέση με σήματα καπνού, εξ ου η καθυστέρηση και η θολούρα ή με ταχυδρομικό περιστέρι, εξ ου και η βρώμα και η δυσωδία, που αναδύεται κάθε φορά που τα μέλη της ΣΥΡΙΖΑΑΚ αποφασίζουν να κάνουν τη  επανάστασή τους, προσβάλοντας και συκοφαντώντας όποιον μπαίνει εμπόδιο στον δρόμο τους.

Να θυμίσουμε ότι η κα Μπέση κατά τη διάρκεια της θητείας ως Γενική Γραμματέας της Ε.Λ.Μ.Ε. Πιερίας είχε προσβληθεί και πάλι και είχε προσφύγει στον εισαγγελέα, όταν το blog Λευτεριά είχε δημοσιεύσει κείμενο της Ε.Λ.Μ.Ε. το οποίο η κα Μπέση είχε πλαστογραφήσει, αφαιρώντας έντεχνα την υπογραφή της, επειδή δεν συμφωνούσε με το περιεχόμενο, καταστρατηγώντας βάναυσα το καταστατικό του σωματείου.

Θυμίζουμε επίσης ότι κατά τη διάρκεια της θητείας ως Γενική Γραμματέας της Ε.Λ.Μ.Ε. Πιερίας είχε χρησιμοποιήσει εντελώς αυθαίρετα, παίρνοντας άδεια από τον JosephGoebbels, το email της Ε.Λ.Μ.Ε. για να δημοσιοποιήσει στις σχολικές μονάδες, σε όλους τους συναδέλφους και στα Μ.Μ.Ε. ένα τμήμα της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας μεταξύ των μελών του Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε., το οποίο απομόνωσε έντεχνα και εμπλούτισε με ένα δικής της έμπνευσης λιβελλογράφημα, προκειμένου να προσβάλει με απίστευτες εκφράσεις και να κατασυκοφαντήσει τον τότε Αντιπρόεδρο της Ε.Λ.Μ.Ε. και σημερινό κριτή της στην παραπάνω συνέντευξη.

Εννοείται πως ζητήσαμε από τη Διευθύντρια Δ.Ε. να διερευνήσει την αστεία καταγγελία της καςΜπέση, η οποία, ευτυχώς, δεν διαθέτει κάποιου είδους ασυλία και θα κληθεί να λογοδοτήσει.

Το πιο αστείο όμως δε είναι η καταγγελία, αλλά το κείμενο που κατέθεσε η κα Μπέση, στοοποίο αναγνωρίζει ότι ο άλλος υποψήφιος έχει περισσότερα προσόντα και είναι πιο κατάλληλος για τη θέση! Φυσικά και αυτό το κατάλαβε συμπτωματικά τη μέρα της συνέντευξης. Ή μήπως όχι; Η κα Μπέση κλείνει το κείμενό της βάζοντας την τελευταία πινελιά στην σκηνοθεσία μιας ωραίας παράστασης.Κατερίνη 20/10 Μπέση Σταματία. 20/10 και όχι 21/10. Δηλαδή έγραψε το κείμενο μια μέρα πριν, αλλά δεν το κατέθεσε. Το κράτησε για να το προσκομίσει όχι πριν, αλλά κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, για να ολοκληρωθεί το θέατρο του παραλόγου με την κυνική αναφορά ότι αν ήθελε στελεχική θέση θα την είχε! Μωρέ μπράβο σιγουριά!

Καλά, σοβαρά τώρα; Παραμονές εκλογών, αυτό είναι το καλύτερο που σκεφτήκατε; Έτσι νομίζετε ότι μπορείτε να μας χτυπήσετε; Από τη μια η ηγεσία της ΔΑΚΕ τραβάει τα αυτάκια των Διευθυντών που μας επιτρέπουν τις ενημερώσεις και μας καταγγέλλει δημόσια ως φορείς κορωνοϊού στα σχολεία κι από την άλλη οι σκηνοθετημένες παραστάσεις των ΣΥΡΙΖΑΑΚ; Σας παραδίδουμε στην κρίση των συναδέλφων.

Τέλος συνεδρίασης; Δεν υπάρχει άλλο θέμα; Δεν υπάρχουν αιτήματα σχολείων για τη Γραμματεία;

Θέμα 4ο: Τροποποίηση τοποθέτησης για διοικητικό έργο

Το θέμα δεν υπήρχε στη ημερήσια διάταξη, αλλά μετά από αίτημα μας συζητήθηκε, λόγω του ότι το 2ο ΕΠΑΛ Κατερίνης είναι ουσιαστικά χωρίς Γραμματειακή υποστήριξη, αφού ένα πλεόνασμα 18 ωρών σε ΠΕ03 δεν υπάρχει, λόγω του ότι ο συνάδελφος απουσιάζει από το σχολείο με άδεια. Τροποποιήθηκε η τοποθέτηση ενός εκπαιδευτικού, που είχε τοποθετηθεί εξ ολοκλήρου στο 1ο ΕΠΑΛ Κατερίνης, έτσι ώστε, μέχρι να βρεθεί καλύτερη λύσηο συνάδελφος να πηγαίνειστο 2ο ΕΠΑΛ για 3 μέρες και 2 μέρες στο 1ο ΕΠΑΛ.

Ο διοικητικός αιρετός της ΔΑΚΕ καταψήφισε την τροποποίηση.

Προτείναμε για να διευκολυνθεί η λειτουργία μεγάλων σχολικών μονάδων που χρειάζονται υποστήριξη για διοικητικό έργο, να διερευνηθεί από την υπηρεσία, αν και κατά πόσο συνάδελφοι, που έχουν οργανική σε σχολικές μονάδες, στις οποίες υπάρχει κι άλλη γραμματειακή υποστήριξη και οι οποίοι πλεονάζουν εξ ολοκλήρου ή εν μέρει, στα πλαίσια της συναδελφικής αλληλεγγύης θα ήταν πρόθυμοι να εξυπηρετήσουν τα σχολεία, που χρειάζονται υποστήριξη στο διοικητικό έργο. Ωστόσο απάντηση στην συγκεκριμένη πρόταση δεν πήραμε.

ΜΠΟΥΛΟΥΜΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

αιρετό τακτικό μέλος

αιρετό αναπληρ. μέλος

του ΠΥΣΔΕ

του ΠΥΣΔΕ

τηλ. 6947842040

τηλ. 6930478469

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου