Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2020

«Βουτηγμένος» στην παρανομία ο ένας από τους δυο αλλοδαπούς δράστες στην Πιερία


«Βουτηγμένος» στην παρανομία ήταν ένας από τους δυο αλλοδαπούς δράστες διαρρήξεων στην Πιερία, καθώς δρούσε την ώρα που τον αναζητούσαν οι αρχές, αφού σε βάρος του εκκρεμούσαν ένταλμα σύλληψης του ανακριτή Ιωαννίνων για διακίνηση ναρκωτικών και παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών, καθώς και καταδικαστική απόφαση για κλοπή με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης 18 μηνών.

Ο φυγόποινος συνελήφθη επ’ αυτοφώρω από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που περιπολούσαν σε μια περιοχή της Πιερίας το βράδυ της Τρίτης, καθώς είχε διαρρήξει μαζί με τον συνεργό του ένα σπίτι και είχαν προσπαθήσει να κλέψουν διάφορα αντικείμενα. Στην κατοχή του βρέθηκαν και τα διαρρηκτικά εργαλεία που χρησιμοποιούσαν. 

Την Τετάρτη, ταυτοποιήθηκαν και τα στοιχεία του συνεργού του ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη το βράδυ σε άλλη περιοχή της Πιερίας.

Από την προανάκριση της Ασφάλειας, αποκαλύφθηκε ότι από τις 21 Σεπτεμβρίου ως την περασμένη Κυριακή είχαν διαρρήξει άλλα τρία σπίτια από τα οποία είχαν κλέψει μετρητά, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα αντικείμενα συνολικής αξίας 1.650 ευρώ, ενώ στις 14 και 15 Σεπτεμβρίου παραβίασαν άλλα δύο χωρίς να βρουν κάτι για να αρπάξουν. 

Οι δύο αλλοδαποί οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης, ο οποίος του άσκησε δίωξη για διακεκριμένες κλοπές σε βαθμό κακουργήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου