Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020

ΠΑΕ ΠΟΝΤΙΩΝ Κατερίνης - Προς αποκατάσταση της τάξης

Δημιουργήθηκε σημαντικός ντόρος για τον ανώτατο αριθμό ανθρώπων που μπορούν να παρίστανται κατά την διεξαγωγή ποδοσφαιρικού αγώνα στην Πιερία μετά και την απόφαση για κεκλεισμένων των θυρών σε όλα τα γήπεδα, σύμφωνα και με τα έκτακτα υγειονομικά μέτρα που ελήφθησαν. 

Δυστυχώς  δεν δόθηκε επίσημα κάποια συγκεκριμένη οδηγία ή ενημέρωση για το ποιός αριθμός ισχύει στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο; παρά μόνο παράθεση γενικά των νόμων κλπ αλλά και προφορικές διαρροές, ενώ θα έπρεπε να ενημερωθούν επίσημα οι ομάδες τί τελικώς ισχύει; 

Από την ερμηνεία των υγειονομικών μέτρων, διατάξεων και οδηγιών από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, την Αστυνομία και τα σχετικά  υπουργεία, αλλά και με χρήση της κοινής λογικής , η ομάδα μας θεώρησε ότι ανώτατος επιτρεπτός αριθμός είναι αυτός των 80 ατόμων, συμπεριλαμβανομένων μεταξύ άλλων αναγκαίων για την διεξαγωγή ενός αγώνα και των αξιωματούχων των ομάδων, δηλαδή των διοικήσεων τους . Οι διοικούντες των ομάδων θεωρούμε ότι σίγουρα δεν είναι απλοί θεατές, καθώς αλίμονο αν αυτοί που πασχίζουν καθημερινά για την επιβίωση όλων των ερασιτεχνικών σωματείων, μετρημένοι συνήθως στα δάχτυλα του ενός χεριού για κάθε σωματείο, βρίσκονται με την ιδιότητα του θεατή στο γήπεδο ! 

Για το λόγο αυτό και ήδη από την 1η αγωνιστική που ήμασταν γηπεδούχοι συντάξαμε σχετικό υγειονομικό σχέδιο για τους αναγκαίους παρόντες στο γήπεδο συμπεριλαμβανομένων φυσικά και των αντίπαλων αξιωματούχων. Μας ήταν φυσικά αδιανόητο να μην φιλοξενήσουμε με την δεδομένη τήρηση μέτρων ασφαλείας τουλάχιστον τους συναδέρφους παράγοντες ή και προπονητές, καθώς καμία διάταξη νόμου δεν θεωρήσαμε ότι το απαγορεύει αυτό. 

Δυστυχώς κάποιοι διαρρεύσαν σε πολλά σωματεία που δεν είχαν την ίδια νομική κατάρτιση ή και γνώση ότι ο αριθμός 50, όσο ανέφικτος κι αν ακούγεται στην πράξη, είναι ο ανώτατος νόμιμος αριθμός. Μάλιστα επικαλέστηκαν την από 17-9-2020 ανακοίνωση της Γ.Γ.Α. η οποία στην παράγραφο 2 με τίτλο «Περιοχές αυξημένης επιδημιολογικής επιτήρησης (συναθροίσεις έως 50 άτομα) , αναφέρει στην παράγραφο 2β με τίτλο « διεξαγωγή αθλητικών διοργανώσεων εκτός σταδίου»  ότι στις περιοχές που υπάγονται στο καθεστώς αυτό , όπως δηλαδή και η Πιερία, καθορίζεται όριο 50 συμμετεχόντων στις αγωνιστικές διαδικασίες. Για κακή μας τύχη κάποιοι εσφαλμένα παρερμήνευσαν την οδηγία, καθώς έμειναν προσκολλημένοι στον αριθμό 50, αλλά ξέχασαν τον τίτλο που αναφέρεται σε αθλητικές διοργανώσεις ΕΚΤΟΣ ΣΤΑΔΙΟΥ, δηλαδή εκτός γηπέδου 11Χ11 και σε κάθε περίπτωση δεν αναφερόταν φυσικά σε αγώνα ποδοσφαίρου. Ο περιοριστικός αριθμός 50 συνεπάγεται το παράδοξο ότι δεν μπορεί να παρακολουθήσει τον αγώνα ΟΥΤΕ ΚΑΝ ο πρόεδρος της ομάδας ο οποίος επέχει ακόμα και ποινικές ευθύνες για ό,τι συμβεί!  Η λάθος ερμηνεία που έδωσαν κάποιοι στην εν λόγω διάταξη ήταν το αποτέλεσμα ευτράπελων όλη την προηγούμενη εβδομάδα μεταξύ αυτών και η απαγόρευση της εισόδου μας στο Λιτόχωρο. Η ημιμάθεια χειροτέρα της αμάθειας είπαν οι αρχαίοι. 


Ευτυχώς για καλή μας τύχη η ελληνική κυβέρνηση εξέδωσε εμπεριστατωμένο χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας από την λοίμωξη Covid – 19, όπου στην τελευταία σελίδα του στο παράρτημα αναφέρει χωρίς καμία αμφιβολία ότι σε οποιοδήποτε επίπεδο ασφαλείας κι αν βρισκόμαστε , πλην του 4ου που επιτρέπεται μόνο ατομική άθληση και επομένως απαγορεύεται κάθε διεξαγωγή αγώνων, ο ανώτατος αριθμός στο ποδόσφαιρο για γήπεδο 11Χ11  είναι 80 άτομα , δικαιώνοντας μας έστω και εκ των υστέρων για την αρχική μας θέση ,πρωτοβουλία αλλά και απαίτηση να παραστούμε στον εκτός έδρας αγώνα της ομάδας μας. 

Φυσικά είναι αυτονόητη η θέση της ομάδας μας ότι αγώνες ποδοσφαίρου χωρίς θεατές δεν νοούνται! και θα πρέπει άμεσα να ληφθούν πρωτοβουλίες και μέτρα για την επάνοδο στην κανονικότητα, όπως άλλωστε συμβαίνει και στην υπόλοιπη Ευρώπη. 

https://drive.google.com/.../1ginbmRRrTYsOxYx.../view


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου