Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2020

Κορονοϊός: Ανεβαίνει επίπεδο η Πιερία - Απο 2 σε 3 και απο κίτρινο σε πορτοκαλίΑπό το πρωί της Παρασκευής, οι Π.Ε Θεσσαλονίκης, Λάρισας και Ροδόπης μπαίνουν στο «Επίπεδο 4» του Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας. Αρκετές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας μεταφέρονται στο «πορτοκαλί» επίπεδο συναγερμού.

Οριστικά... lockdown σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Ροδόπη, με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά να ανακοινώνει το απόγευμα της Πέμπτης ότι οι εν λόγω περιοχές μεταφέρονται από το πρωί της Παρασκευής (06:00) στο ύψιστο επίπεδο υγειονομικής ασφάλειας της Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με τον Νίκο Χαρδαλιά, στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν 1.955 ενεργά κρούσματα με μέση ηλικία τα 32,5 έτη, στη Λάρισα τα ενεργά κρούσματα είναι 300 και στη Ροδόπη 217.

Πλέον, οι περιοχές της χώρας που βρίσκονται στο «κόκκινο» επίπεδο υγειονομικής ασφάλειας είναι επτά, καθώς τις προηγούμενες ημέρες η Πολιτική Προστασία είχε θέσει στο «Επίπεδο 4» την Καστοριά, την Κοζάνη τις Σέρρες, και τα Ιωάννινα.

Ποιες περιοχές «ανεβαίνουν» επίπεδο

Πλην της Θεσσαλονίκης, της Λάρισας και της Ροδόπης, θα ανέβουν επίπεδο στον Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας κι άλλες περιοχές της χώρας από τις 06:00 της Παρασκευής. Όλες εξ αυτών βρίσκονται στη Βόρεια Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, στο «Επίπεδο 3» (πορτοκαλί) ανεβαίνουν οι: Πέλλα, Δράμα, Έβρος, Ξάνθη, Κιλκίς, Χαλκιδική, Καβάλα, Πιερία, Ημαθία.

Στο «Επίπεδο 2» (κίτρινο) ανεβαίνουν οι: Μεσσηνία και Αρκαδία.

Πηγή: documentonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου