Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2020

Γιώργος Πάχος - Στην Κατερίνη έχω ζήσει τις πιο ξένοιαστες στιγμές της ζωής μου και τα πιο όμορφα καλοκαίρια μου (βίντεο)


Με τον Κατερινιώτη τραγουδιστή Γιώργο Πάχο, που γεννήθηκε και ζεί στην πρωτεύουσα  επικοινώνησε το Pieriasport, θέλοντας η ιστοσελίδα της Πιερίας κατά την προσφιλή της τακτική, να δώσει βήμα σε ένα ακόμη νέο παιδί με ρίζες απο την περιοχή μας που ζεί μακριά, να μας μιλήσει για την ζωή, την καθημερινότητα και τα μελλοντικά του σχέδια.

Ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη, την οποία αξίζει να διαβάστε κι εσείς:

Πως από την Κατερίνη βρέθηκες στην Αθήνα κι αν είσαι ικανοποιημένος με τη ζωή σου εκεί;

Λοιπόν ας βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά.
Γεννήθηκα και μεγάλωσα στον Πειραιά. Η μητέρα μου είναι από την Κατερίνη (έζησε και μεγάλωσε) κι ο πατέρας μου από τον Πειραιά, με καταγωγή από τη Σύμη. Επομένως οι ρίζες μου είναι από τα δύο αυτά μέρη. Θα πω κάτι κι ίσως ακουστεί «κλισέ» όμως το εννοώ.Την Κατερίνη την αισθάνομαι ως την «ιδιαίτερη πατρίδα» μου. Είναι ο αγαπημένος μου τόπος και είναι συνδεδεμένος με αγαπημένα πρόσωπα και με όμορφες αναμνήσεις.

Στην Κατερίνη έχω ζήσει τις πιο ξένοιαστες στιγμές της ζωής μου και τα πιο όμορφα καλοκαίρια μου. Πολλοί μου λένε γιατί τόση αγάπη για την πόλη αυτή; Αν δεν τη ζήσεις, δεν γνωρίσεις ανθρώπους, δεν βγεις στον πεζόδρομο, στο πάρκο, δεν πας για ποδόσφαιρο στα σχολεία, δεν τρέξεις στο γήπεδο του Πιερικού, δεν κάτσεις στα σιντριβάνια να πιείς τη μπίρα σου, δεν κατεβείς για μια βόλτα στην παραλία (και άλλα πολλά) δεν είσαι σε θέση να καταλάβεις τι περιγράφω. Τώρα στο δεύτερο σκέλος της ερώτησης... Οι αποστάσεις, τα κτήρια, ο υπερβολικός συνωστισμός,  ο θόρυβος, το άγχος δεν είναι με το μέρος της ανθρώπινης φύσης… Επομένως, δυσκολεύομαι εδώ κάτω.


Πώς μπήκε το τραγούδι στην ζωή σου και ποιες είναι οι προσδοκίες σου από τον χώρο αυτό;

Το τραγούδι ακόμη ψάχνω να βρω πως μπήκε στη ζωή μου. Η μουσική όμως γενικότερα μπήκε συνειδητά, λόγω της αγάπης που μου μετέδωσε ένας πολύ δικός μου άνθρωπος ο οποίος όμως δεν βρίσκεται στη ζωή εδώ και πολλά χρόνια. Είναι κι εκείνος που μου έμαθε τις πρώτες μου νότες. Επίσης, οι γονείς μου άκουγαν πολλή μουσική, πολλά είδη -διαφορετικά μεταξύ τους- χωρίς όμως ποτέ να με κατευθύνουν τι να ακούσω, τι να παίξω και τι να τραγουδήσω. Θέλω να πω ότι από μικρός είχα «πρόσβαση» στη μουσική. Ο νονός μου ο Γιάννης τέλος είναι τραγουδιστής και μου έδειξε την ρομαντική και αληθινή πλευρά της μουσικής, που ενώνει τον κόσμο... Σε σχέση με τις προσδοκίες μου, καλή ερώτηση. Δεν ξέρω ακριβώς. Προς το παρόν θέλω να γράψω μουσικές, στίχους, τραγούδια,να τα επικοινωνήσω με τον κόσμο και βλέπουμε.

Έρχεσαι στην Κατερίνη κάποιες φορές; Έτυχε να τραγουδήσεις κάπου στην πόλη;

Στην Κατερίνη έρχομαι με την πρώτη ευκαιρία που μου δίνεται. Σίγουρα την επισκέπτομαι μια – δυο φορές τον χρόνο. Φέτος, λόγω συνθηκών δεν κατόρθωσα να ανέβω και μου στοίχισε. Ελπίζω να ηρεμήσουμε λίγο και να έρθω άμεσα μια βόλτα.
Ναι έχω τραγουδήσει. Το καλοκαίρι του 2019 στο ArtCaffe (Κρέσνας,3), στο  μαγαζί του Κώστα Ζούνζουρα (ένα από τα αγαπημένα «στέκια» στην Κατερίνη). Ο Κώστας είναι επίσης μουσικός και κάναμε μια όμορφη βραδιά την οποία ελπίζω άμεσα να επαναλάβουμε

Είναι στα σχέδιά σου να έρθεις μόνιμα κάποια στιγμή ή είναι κάτι που δε σκέφτεσαι καθόλου;

Το σκέφτομαι πολύ συχνά. Πρόσφατα το συζητούσα με τον φίλο μου τον Αλέξανδρο.
Ο καιρός θα δείξει…


Πες μας για τη δουλειά σου και τα τραγούδια σου

Είμαι επαγγελματίας κοινωνικός λειτουργός και μου αρέσει να παίζω μουσική αλλά και να φτιάχνω δικά μου τραγούδια. Πολλές φορές το ένα δυσκολεύει το άλλο. Διότι για παράδειγμα μια σταθερή δουλειά, με πρωινό ξύπνημα δεν δημιουργεί τις πιο ευνοϊκές συνθήκες για να «παίζεις» το βράδυ σε ένα μαγαζί. Έχει τύχει πολλές φορές να πρέπει να ξυπνήσω 5:30 για να πιάσω δουλειά στις 7:00, να έχουμε τελειώσει μόλις ένα live και η ώρα να είναι 4:00. Τώρα μιλάμε για την προ κορονοϊού εποχή βέβαια.
Τέλος πάντων, προς το παρόν τα συνδυάζω μια χαρά ακόμα και με λίγες ώρες ύπνου. Σε σχέση με τα τραγούδια μου, πριν περίπου ένα μήνα κυκλοφόρησε η «Μάσκα», με δικούς μου στίχους και μουσική. Την παραγωγή, τη μείξη, το μάστερ, την ενορχήστρωση και την καλλιτεχνική επιμέλεια του κλιπ ανέλαβε ο αδερφός και συνεργάτης μου Δημήτρης Λιόλιος δίπλα στον οποίο έχω μάθει πάρα πολλά και τον ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για όλα. Τώρα η «μάσκα», κάτι είχε να μου πει για αυτό επιλέχθηκε να κυκλοφορήσει και πρώτη από όλα μου τα τραγούδια.Εκ των υστέρων από τα σχόλια και τα μηνύματα που βλέπω μάλλον κάτι έχει να πει στον κάθε ακροατή. Να τονίσω επίσης, ότι μιλώ για το προσωπείο κι όχι τη μάσκα προστασίας που έγινε αξεσουάρ μας πλέον, καθώς και ότι το τραγούδι γράφτηκε και «μπήκε» στο στούντιο πολύ πριν εμφανιστεί ο νέος ιός.
 Αυτά… Μέσα στον χειμώνα θα είναι έτοιμο και το δεύτερο μου τραγούδι.

Σας ευχαριστώ από την καρδιά μου κι ελπίζω πολύ σύντομα να το επιτρέψουν οι συνθήκες, να πάρω την κιθάρα μου και να έρθω να γίνουμε μια παρέα όπως στο τότε στο μαγαζί του Κώστα…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου