Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020

Απάντηση Δημάρχου Δίου-Ολύμπου


«Τυχαία» υπέπεσε στην αντίληψή μου το δελτίο τύπου στις 09-09-2020 του πρώην Δημάρχου Δίου-Ολύμπου κ. Κώστα Δημόπουλου, σχετικά με τη ναυαγοσωστική κάλυψη των ακτών του Δήμου μας. Υποθέτω ότι η λανθασμένη ενημέρωση ή η άγνοια τον οδήγησαν στο συγκεκριμένο δελτίο τύπου.
Κατά την πολύμηνη απουσία του από τον Δήμο δεν γνωρίζει, ίσως, την πραγματική κατάσταση, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί και ενδεχομένως, έτσι διατύπωσε όσα ανέφερε στο δελτίο του.
Και για να αποκαταστήσουμε λοιπόν την αλήθεια, σήμερα ο Δήμος μας έχει ναυαγοσωστική κάλυψη σε πέντε (5) πολυσύχναστες παραλίες, όπως προβλέπεται από την σύμβαση, που υπογράφηκε σύμφωνα με τη μελέτη (ΑΔΑΜ 20REQ007192259 2020-08-18), αντί μίας, όπως ισχυρίζεται, έχει έντεκα (11) ναυαγοσωστικούς πύργους αντί ενός και έχει οργανώσει σε όλες τις παραλίες ό,τι είναι απαραίτητο, π.χ. διαδρόμους, WC, πίνακες ανακοινώσεων, κάδους απορριμμάτων, κ.λπ.. Εξάλλου, μόνο μία βόλτα στις παραλίες μας, θα ήταν η καλύτερη απόδειξη των όσων αναφέρω.

Όσο για την ουσία, να υπενθυμίσουμε ότι πέρυσι το καλοκαίρι του 2019, όσο κι αν έψαξα μετά τις εκλογές, δεν βρήκα ούτε έναν ναυαγοσώστη, τις δε «Γαλάζιες Σημαίες», που χάθηκαν το 2018 και 2019, και τόσο στεναχωριέται σήμερα ο κ. Δημόπουλος που δεν υπάρχουν, ψάχνω ακόμη να τις βρω. Μάλλον ο αέρας του Θερμαϊκού θα τις είχε πάρει… στα βαθιά.

Βεβαίως, σήμερα οι δημότες μας και οι επισκέπτες γνωρίζουν την κατάσταση των παραλιών μας. Γνωρίζουν τις προσπάθειες που κατέβαλε ο Δήμος, ώστε το περσινό «αχούρι» να είναι σήμερα μία ευπρεπισμένη παραλία. Γνωρίζουν ότι υπάρχουν κάδοι απορριμμάτων και στις παραλίες, όπως επίσης γνωρίζουν ότι πέρυσι τα σκουπίδια ήταν στοιβαγμένα και στους δρόμους και στις παραλίες, προσβάλλοντας την αισθητική και την εικόνα του Δήμου μας.
Σχετικά με τις «Γαλάζιες Σημαίες», φέτος έγκαιρα υποβάλαμε την αίτηση υποψηφιότητας για να τις επανακτήσουμε, αφού «ξέχασε» πέρσι ο κ. Δημόπουλος να τις διεκδικήσει. Εδώ θα είμαστε του χρόνου, για να τις μετρήσουμε μαζί.

Ευάγγελος Κ. Γερολιόλιος
Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου