Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2020

Τρία ΝΑΙ, δύο ΌΧΙ και μία κόκκινη γραμμή


ΝΑΙ, η πανδημία συνεχίζει να μας απειλεί, εξαπλώνεται με ολοένα και εντονότερο ρυθμό, τα θύματά της αυξάνονται και τα μέτρα προστασίας, οι απλές και σωτήριες οδηγίες των ειδικών πρέπει - τώρα, όσο ποτέ - να τηρούνται απ' όλους και πάντα, με θρησκευτική ευλάβεια.

ΝΑΙ, οι δυσκολίες της καθημερινότητας και οι απαιτήσεις όλων μας από την διοίκηση, αυξάνονται κι αυτές γεωμετρικά.
ΝΑΙ, η διοίκηση καλείται να ξεπεράσει τα συνηθισμένα, γιατί αυτά που ζούμε συνηθισμένα δεν είναι.
ΟΧΙ, δεν υπάρχει πια κανείς λόγος μια επταμελής επιτροπή, όπως η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Δίου-Ολύμπου, στην ουσία το κύριο όργανο διοίκησής μας, υπό την προεδρία του δημάρχου, Βαγγέλη Γερολιόλιου, να συνεδριάζει δια περιφοράς και τηλεφωνικά. Όπως δύο συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου μας πραγματοποιήθηκαν με πλήρη ασφάλεια, έτσι και η Οικονομική Επιτροπή πρέπει να συνεδριάσει σε κανονική συνεδρίαση, με την τήρηση όλων των μέτρων ασφαλείας.
ΟΧΙ, δεν υπάρχει κανένας λόγος στην εμμονή της δια περιφοράς συνεδρίασης της Επιτροπής, εκτός κι αν η διοίκηση Γερολιόλιου επιλέγει την διαδικασία γιατί συνειδητά προτιμά το πρόχειρο, το ατελές και το κρυφό.
Η πανδημία έθεσε την ανθρωπότητα ολόκληρη προ των ευθυνών της. Αν και αργά, καλούμε τον δήμαρχό μας να πράξει αναλόγως. Και να συγχρονιστεί με τις πρακτικές εν μέσω πανδημίας που δεν υστερούν σε διαφάνεια και δημοκρατικότητα. Όπως αυτές που θα εφαρμόσει στην συνέντευξη Τύπου/ετήσιο απολογισμό.

Πέτρος Κιάφας
Επικεφαλής Συνδυασμού ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ για το Δήμο-Δημότη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου